Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" jau pirms kāda laika apturējusi F1 mašīnas uzlabošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" jau pirms kāda laika apturējusi F1 mašīnas uzlabošanu
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komanda savu šī gada F1 sacīkšu mašīnu pārstājusi uzlabot jau pirms ilga laika, tādēļ "Red Bull" vienība pēdējā laikā spējusi pietuvoties, apstiprinājis Toto Volfs. Tas arī nozīmē, ka "Mercedes" ātrāk sākusi darbu pie nākamā gada modeļa izstrādes, kas varētu dot priekšrocības sezonas pirmajā pusē.

"Mercedes" piloti uzvarējuši visās 11 līdz šim notikušajās kvalifikācijās, kamēr sacīkstēs aizvadītajā sezonas daļā tā nav triumfējusi vien divas reizes. Komandas vadītājs Volfs atzīst, ka spēkrats jau sen vairs netiek būtiski uzlabots.

"Mēs to pabeidzām jau pirms ilga laika," apstiprina Volfs. "Un arī iepriekš pagātnē tā vienmēr ir bijis, un ne katrā čempionātā tas ir iespējams. Turklāt uz nākamo sezonu pamatīgi mainīsies noteikumi, tāpēc nolēmām ātrāk pievērsties darbam pie nākamā gada mašīnas. Tieši tāpēc arī var redzēt, ka spēku samēri komandu starpā pēdējā laikā ir mainījušies. Mums vienmēr ir bijis ļoti labs sezonas sākums un vidus, bet pēc tam, tie, kas turpina savas mašīnas attīstīt, spēj pietuvoties."

Lielākās pārmaiņas uz nākamo gadu ir pamatīgi ierobežotie komandu tēriņi, kā arī aizliegumi būtiski uzlabot aerodinamiku.

"Red Bull" komanda, pateicoties Maksa Verstapena sniegumam, šobrīd šķietami spējusi pietuvoties Lūisam Hamiltom un Valteri Botasam ātruma ziņā. Pēdējos divos posmos Verstapens finišējis otrais, bet kopvērtējumā ir tikai 14 punktus aiz Botasa. Izredžu cīnīties par F1 titulu ar līderi Hamiltonu gan viņam faktiski nav, ja vien nenotiek pavisam negaidītas notikumu sakritības.

"Šobrīd "Red Bull" ir tuvāk mums kvalifikācijas režīmā," saka Šolins. "Viņi mums pakāpeniski ir tuvojušies jau kādu laiku. Arī tas, ka motoru izmantošanā ir aizliegts kvalifikācijas režīms, ļāvis viņiem nonākt mums soli tuvāk. Šobrīd viņi attīstības tempā mūs pārspēj, taču, ja godīgi, tā bijis arī iepriekšējos gadus, neatceros, kad sezonas beigās viņi būtu daudz atpalikuši, kamēr sezonas sākums viņiem nekad nav tik labs kā mums. Ja tā turpināsies, atlikušajos posmos "Mercedes" komandai būs arvien grūtāk izcīnīt pirmās starta vietas un uzvarēt sacīkstēs."

Izmantotie resursi:
The Race - Motorsport coverage that cannot be...