Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lemānas uzvarētājs Hārlijs startēs F1 posmā Amerikā

Lemānas uzvarētājs Hārlijs startēs F1 posmā Amerikā
Brendons Hārtlijs
Foto: AP/Scanpix

Formula 1 komanda "Toro Rosso" nākamnedēļ gaidāmajā posmā ASV sastāvā apstiprinājusi jaunzēlandieti Brendonu Hārliju, kuram tā būs debija šajā čempionātā.

Jau vēstījām, ka Pjērs Gaslī, kurš "Toro Rosso" komandai pievienojās pirms vairākām nedēļām, nākamās nedēļas nogalē startēs "Super Formula" noslēdzošajā posmā Japānā, tāpēc nevarēs piedalīties F1 posmā, kas notiks citā pasaules malā - Teksasā.

Tāpat rakstījām, ka uz vietu "Toro Rosso" vienībā ir vairāki pretendenti. Sākotnēji tika ziņots, ka Gaslī vietu uz vienu posmu varētu ieņemt 2016. gada "Indy 500" čempions Aleksandrs Rosi, bet vēlāk noskaidrojās, ka galvenie kandidāti tomēr ir Brendons Hārtlijs un Formula E zvaigzne Sebastjēns Buemī.

"Toro Rosso" vadība paziņojusi, ka tās pilots ASV posmā būs tieši Hārlijs, kuram šobrīd ir 27 gadi un vairākas iepriekšējās sezonas pavadītas Lemānas prototipu sacensībās. Agrāk viņš ietilpa "Red Bull" jauno braucēju programmā, veica testus arī "Mercedes" sastāvā, taču pēdējos gadus no F1 aprites bija izkritis.

"Kāda neticama sajūta," viņš saka. "Šī iespēja man nāca kā pārsteigums, taču es nekad neesmu atmetis savas ambīcijas un bērnības sapni, reiz nokļūt Formulā 1."

Hārlijs, kurš šajā nedēļas nogalē sacentīsies par FIA WEC pasaules čempiona titulu, atzīst, ka pēdējo gadu laikā daudz ko iemācījies un kļuvis arvien ātrāks, turklāt Ostinas trasi viņš labi pārzina un nesen tajā ir braucis.

Hārlija nesenāko panākumu kontā ir uzvara 2015. gada FIA WEC čempionātā "Porsche" komandas sastāvā kopā ar Marku Vēberu un Timo Bernhardu. Savukārt šogad viņš uzvarēja Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

"Toro Rosso" vadītājs Francs Tosts norāda, ka ievērojis šos Hārlija panākumus, tādēļ vēlas pārbaudīt viņu pie F1 auto stūres. Neoficiāli zināms, ka šobrīd "Toro Rosso" meklē pilotu arī nākamajai sezonai, jo Daņils Kvjats sastāvā visticamāk nepaliks.

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2017-10-14 11:48, pirms 6 gadiem
ja viņš pārspēs kvjatu
, 2017-10-14 23:56, pirms 6 gadiem
Hartlijs vai Harlijs???
Foto: Motorsport.com
3

2025. gada F1 sezona atkal varētu sākties ar posmu Austrālijā

Nākamā gada "Formula 1" sezona visticamāk atkal sāksies ar Austrālijas GP posmu, kas pirms vairākiem gadiem jau bija kļuvusi par čempionāta tradīciju. Savukārt pēc tam kalendārā varētu sekot Japānas un Ķīnas posmi.
Olivers Bērmans. Foto: Motorsport.com

Marko: "Bērmans ir supertalants"

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko uzskata, ka Olivers Bērmans ir īpašs talants un "Ferrari" komanda tagad saskarsies ar "galvassāpēm", domājot, ko ar tik labu jauno pilotu iesākt.
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Botass neapmierināts ar komandas mehāniķu darbu pitstopos

Jau otro posmu pēc kārtas "Stake Sauber" komandas cerības uz punktiem pazudināja katastrofāls boksu apmeklējums. Valteri Botass aicinājis savu vienību ne tikai uzlabot sacīkšu auto ātrumu, bet arī darba kvalitāti pitstopu laikā.