Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA uzsākusi izmeklēšanu par F1 pasaules čempiona Hamiltona krekla izvēli

Agris Suveizda

FIA uzsākusi izmeklēšanu par F1 pasaules čempiona Hamiltona krekla izvēli
Valteri Botass un Lūiss Hamiltons. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprinājusi, ka tā ir uzsākusi pārbaudi, vai seškārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons ir pārkāpis noteikumus, ar sava krekla palīdzību aicinot arestēt policistus, kuri šā gada martā ASV nošāva Breonnu Teilori.

Hamiltons ļoti aktīvi iesaistās kampaņā pret rasismu, un gan pirms, gan pēc vakardienas sacensībām, kurās brits arī uzvarēja, Hamiltons valkāja kreklu, kura priekšā bija rakstīts aicinājums arestēt Teilori nošāvušos policistus, bet krekla aizmuguri rotāja Teilores foto. Interviju pēc uzvaras Hamiltons noslēdza ar šādu sakāmo: "Taisnīgumu Breonnai Teilorei!"

Nākamajās intervijās Hamiltons turpināja šo tēmu: "Pagāja ilgs laiks, kamēr tiku pie šā krekla. Vēlējos to vilkt un pievērst uzmanību faktam, ka ir cilvēki, kuri ir tikuši nogalināti uz ielas, un ir arī tādi, kuri tiek nogalināti savās mājās. Bet šie cilvēki, kuri nogalināja, arvien ir uz brīvām kājām. Nedrīkstam atpūsties, nedrīkstam…Mums ir jāturpina vairot izpratni."

Teilores gadījumam uzmanību iepriekš pievērsa arī virkne Ziemeļamerikas sporta zvaigžņu, bet tenisiste Naomi Osaka, kura pēcāk triumfēja "US Open", pirms katras spēles valkāja sejas masku, pieminot kādu no rasisma upuriem. Teilorei viņa veltīja sejas masku pirms savas pirmās spēles.

Ar 190 punktiem deviņos posmos Hamiltons ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis, par 55 punktiem apsteidzot savu komandas biedru Valteri Botasu, bet trešais ar 110 punktiem ir Makss Verstapens. Nākamais posms pēc nepilnām divām nedēļām plānots Soču trasē Krievijā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...

  +7 [+] [-]

, 2020-09-14 18:36, pirms 4 gadiem
Ka man tas nigers kretine, tagad ari pec izskata vel pretigaks palicis

  +7 [+] [-]

, 2020-09-14 18:37, pirms 4 gadiem
Pamuļķis

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 19:00, pirms 4 gadiem
Ko gan viņš varētu būt pārkāpis. Cilvēks ar aktīvu pilsonisko pozīciju.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-14 19:31, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Ka man tas nigers kretine, tagad ari pec izskata vel pretigaks palicis
Tieši kāpēc?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-14 20:25, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ko gan viņš varētu būt pārkāpis. Cilvēks ar aktīvu pilsonisko pozīciju.
Dzīvo taču balto cilvēku valstī , tad turi muti !

  -1 [+] [-]

, 2020-09-14 20:27, pirms 4 gadiem
Galīgi afigel jau kret.īns? Viņu vajag diskvalificēt, ja gribi par kautko protestēt ej citur, darbā nestaigāsi te ar saviem lozungiem...

  +3 [+] [-]

, 2020-09-14 20:31, pirms 4 gadiem
Bet pret balto fermeru zvēriskām slepkavībām DĀR viņš negrib paprotestēt? Jeb kad melnie nogalina baltos ādas krāsas dēļ, pasaulei būtu jāpiever acis? Kā tad ir ko, Hamulton? Pretīgi viss šitas ir...

  +3 [+] [-]

, 2020-09-14 20:32, pirms 4 gadiem
familyguy rakstīja: Tieši kāpēc?
Tak paskaties kā viņš uzvedās. Esmu 1000% , ka viņš pateica meršiem , lai mana mašīnas krāsojumu uz melnu, kā viņš nosodiju citus sportistus , ka netupās uz ceļa, viņa čikstēšana pie mazākām problēmām un viņa muldēšana intervijās , ka ir bijusi smagas sacensības.
Būtu braucis 80 vai 90 gados būtu no kāda pilota pa purnu dabujis par šīm stulbībām ko dara viņś

  -1 [+] [-]

, 2020-09-14 20:45, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ko gan viņš varētu būt pārkāpis. Cilvēks ar aktīvu pilsonisko pozīciju.
Vairumā sporta federāciju politiski vai reliģiski lozungi ir aizliegti, šaubos, vai FIA būtu savādāk. Tad jau tas krievu futbolists, kurš starptautiskā spēlē drīz pēc Krimas aneksijas nodemonstrēja kreklu ar Putina bildi un uzrakstu «самый вежливый президент» arī neko nepārkāpa

  -4 [+] [-]

, 2020-09-14 21:04, pirms 4 gadiem
elements rakstīja: Vairumā sporta federāciju politiski vai reliģiski lozungi ir aizliegti, šaubos, vai FIA būtu savādāk. Tad jau tas krievu futbolists, kurš starptautiskā spēlē drīz pēc Krimas aneksijas nodemonstrēja kreklu ar Putina bildi un uzrakstu «самый вежливый президент» arī neko nepārkāpa
Tur jau tā lieta, ka Hamiltona uzraksts nav ne politisks, ne reliģisks. Tas ir par taisnību un pret nelikumībām.

  +4 [+] [-]

, 2020-09-14 21:52, pirms 4 gadiem
Iepazinos ar to Teilores lietas materiālu. Vismaz īsumā.
Čalis, ar ko viņa gulēja, bez problēmām šāva uz policistu. Tā vēsi! Vai tiešām tur ir kāds sakars ar ādas krāsām?! Vai tagad mentiem ir jāpagaida, ka pirmajam ielaidīs visas mājās pieejamās atveres ribās, lai pretrīkotos?!
Nē, es neaizstāvu policijas vardarbību, ja tāda ir bez pamata. Bet jaukt visur iekšā melns / balts man nešķiet loģiski.
White lives are trash - nopirkšu krekliņu ar tādu uzrakstu.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-14 22:27, pirms 4 gadiem
Pēc pajola tagad izskatās, tā arī uzvedas.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-15 08:27, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tur jau tā lieta, ka Hamiltona uzraksts nav ne politisks, ne reliģisks. Tas ir par taisnību un pret nelikumībām.
Un kas nelikumīgs ir faktā, ka policijai bija no knock orderis, jo dāma bija narkotiku perēklī....

     [+] [-]

, 2020-09-15 12:21, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tur jau tā lieta, ka Hamiltona uzraksts nav ne politisks, ne reliģisks. Tas ir par taisnību un pret nelikumībām.
Kādas nelikumības?
Pat Latvijā ir jāpakļaujas amatpersonas prasībām, pat ja tās ir nelikumīgas. Ja nepakļaujies, tā ir pretošanās, un ASV tas tiek traktēts kā uzbrukums policijai, kas dod tiesības arī šaut. Ja policija nelikumīgi aizturēja, tad arī policiju sauks pie atbildības.
Visi tie bardaki asv un laupīšanas pret baltajiem, kas tiek maskēts kā cīņa pret rasismu ir visīstākā rasistu cīņa pret policijas likumīgajām prasībām, un lai tie rasisti beidz pretoties arestiem. Vēlreiz atkārtošu, ja kāds uzskata, ka būs nelikumīgi aizturēts, tad pretoties ir pilnīgi muļķīgi, jāļauj, lai arestē, un tad kļūs par miljonāru, jo kompensācijas par nepatiesiem arestiem, apcietinājumiem, ir miljonos. Tik tie rasistu kustības dalībnieki ir par tupu, lai to saprastu.
Un šobrīd ir skaidrs, ka Hamiltons ir izcils pilots, es teiktu, ka otrais aiz visu laiku labākā Senna, bet pilnīgs dunduks personu pienākumos un tiesībās. Ja viņam tā patīk daudz pelnīt, tad būtu paskolojis, kā var nopelnīt uz nelikumīgiem arestiem un apcietinājumiem.