Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels masveida sadursmē vaino Botasu, 12 piloti tiek brīdināti

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels masveida sadursmē vaino Botasu, 12 piloti tiek brīdināti
Foto: Motorsport.com

Sebastians Fetels uzskata, ka galvenais vaininieks svētdien piedzīvotajā masveida sadursmē Toskānas "Grand Prix" laikā ir vainojams Valteri Botass, kurš tobrīd bija sacensību vadībā. Tikmēr 12 piloti saņēmuši brīdinājumus par savu lomu daudzajās avārijās, kas tika piedzīvotas Mudžello trasē.

Viens no negadījumiem notika īsi pēc drošības mašīnas iebraukšanas boksos, kad "Mercedes" pilots Botass līdz pēdējam nogaidīja, kad uzsākt paātrināšanos, bet daži aizmugurē esošie jau bija uzņēmuši ātrumu, kad atkal nācās bremzēt, tādā veidā avarējot un izstāšanos piedzīvojot Antonio Džovinaci, Kevinam Magnusenam, Karlosam Sainsam un Nikolā Latfii.

"Ferrari" komandas pilots Fetels, kurš notikušo redzēja savām acīm, jo brauca viens no pēdējiem, uzskata, ka vainīgs bija Botass: "Tā darīt vienkārši nav nepieciešams. Kā līderim, pilotam ir jāapzinās šādas situācijas. Ja gribi nogaidīt līdz pēdējam, vajag to darīt un tad spiest gāzi grīdā, nevis apstāties un tad paātrināties. Tādā situācijā piecas vai desmit mašīnas aiz tevis ir pakļautas avārijas briesmām. Par laimi, šajā reizē neviens necieta."

Arī "Haas" pilots Romēns Grožāns, kurš no sadursmes spēja izvairīties, pa radio atzina, ka "tā bija stulba rīcība, lai kurš arī nebrauktu pa priekšu". Tikmēr pats Botass sevi par vainīgu neuzskata.

"Mēs drīkstam sākt braukt pēc kontroles līnijas, kas tur atrodas jau sen," teica Botass. "Šogad citādi ir ar drošības mašīnu, kas signālus izslēdz ļoti vēlu, tāpēc nav iespējams izveidot pārsvaru un sākt paātrināties jau līkumā pirms starta taisnes. Varbūt nākamreiz jāpadomā, vai tas ir droši. Kad esi vadībā, protams, darīsi visu, lai iespējami vairāk uzlabotu savas izredzes, un es nepavisam neesmu vainīgs pie notikušā. Pirms sāku paātrināties, braucu konstantā ātrumā. Jā, es to izdarīju vēlu, bet mēs sākam cīņu aiz līnijas, nevis pirms tās."

Ne viens vien pilots Mudžello trasē, kur sacensības tika apturētas pat divas reizes, tika izsaukts pie tiesnešiem. Izprašņāti tika gan Magnusens un Latifi, gan Daņils Kvjats, kā arī tika skatīti video atkārtojumi un ieraksti no onboard kamerām. Rezultātā tiesneši nolēma izteikt brīdinājumus Magnusenam, Kvjatam, Latifi, Džovinaci un Sainsam, kā arī Aleksam Albonam, Lānsam Strolam, Danielam Rikjardo, Serhio Peresam, Lendo Norisam, Estebanam Okonam un Džordžam Raselam. Botasa rīcībā vaina netika saskatīta.

Sacensību spilgtākie momenti: https://www.youtube.com/watch?v=R-Y...

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-09-14 10:04, pirms 4 gadiem
Man ar likās, ka Botass nepātrinājas, vilkās visu taisni, sildot riepas.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-14 10:32, pirms 4 gadiem
Feteļš laikam nav noskatījies gonku.
Kad brauc aizmugurē, tad redz un osta citu dūmus, un neko nezina, kas priekšā notiek.
No priekšas bija ļoti labi redzams, ka Botass konstantā ātrumā cītīgi sildīja riepas, savukārt tie, kas brauca aizmugurē, nevarēja noturēties un savu kļūdu dēļ citu pilotu raustīšanos uzskatīja par paātrināšanos.
Ja Feteļš pirms savas gonkas būtu paskatījis F3, tur bija identiskas situācijas, un F3 piloti mācēja noturēties līdz pēdējam un tad sāka paātrinājumus.

     [+] [-]

, 2020-09-14 11:38, pirms 4 gadiem
Nav šeit viss nemaz tik balts un melns. Tātad, ir safety car line, bet ko tas nozīmē? Nedrīkst apdzīt, bet par ātrumu ne vārda, tātad mauc cik iet. Vislabāk tas bija redzams no Kimi onboard, izbrauc pēdējo līkumu un visi jau ir tālēs zilajās. Kā teica Sky F1, astes gals bieži speciāli iepaliek, lai pēdējo līkumu jau izbrauktu ar pilnu gāzi, mēģinot uzminēt kad līderis brauc un taisnes beigās jau cīnīties par pozīciju ar tiem, kas sāka paātrināties vēlāk. Vienu gan es saprotu, ja tie paši Sky F1 to vien kā darīja, kā stāstija ka Botasam izredzes saglabāt pirmo vietu ir tikai tad, ja viņš vilksies līdz šai līnijai, pēc kuras viņu varēs apdzīt, tad kāpēc komandas par to savus pilotus nebrīdināja?
Domaju ka šis vis beigsies ar nelielām izmaiņām noteikumos un pirms safety car line neviens nedrīkstēs pārsniegt kaut kādu max atļauto ātrumu un tikai aiz līnijas varēs spiest gāzi grīdā. Un arī tie kas aizmugurē, nevarēs ātrāk spiest grīdā kamēr nepabrauks garām līnijai.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-14 11:40, pirms 4 gadiem
Ja velcies peletona astē, skaties, kas notiek priekšā, nevis kā dunduks spied gāzes pedāli tikai tāpēc, ka parasti visi tā dara. Arī tiesnešu lēmumi parāda, ka Fetelim šajā situācijā nav taisnība.

     [+] [-]

, 2020-09-14 23:46, pirms 4 gadiem
Sadursmi izprovocēja Rasels
https://www.youtube.com/watch?v=q28...
Redzams no 1:33