Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Ferrari" boss: "Škiršanās no Reikenena notika ilgtermiņa plānu dēļ"

"Ferrari" boss: "Škiršanās no Reikenena notika ilgtermiņa plānu dēļ"
Maurisio Arivabene. Foto: EPA/Scanpix

"Ferrari" komanda lēmumu šķirties ar somu veterānu Kimi Reikenenu nav pieņēmusi tāpēc, ka viņam šobrīd būtu slikta sportiskā forma, bet gan ilgtermiņa stratēģijas dēļ, piektdien uzsvēris vienības vadītājs Maurisio Arivabene.

38 gadus veco 2007. gada F1 pasaules čempionu Reikenenu nākamajā sezonā aizstās šobrīd vien 20 gadu slieksni sasniegušais Šarls Leklērs. Šosezon Leklērs brauc "Sauber" rindās un nākamgad abi piloti apmainīsies vietām.

"Ļoti svarīgi ir skatīties divu, trīs gadu perspektīvā. Tas, manuprāt, pietiekami pamato mūsu izvēli," izteicies Arivabene. "Tas nav lēmums, kurš pieņemts vien skatienā uz nākamo gadu. Mans darbs ir domāt par komandas nākotni - kā izaudzināsi jaunu talantu, ko sagaidi no viņa nākotnē."

Reikenens karjerā izcīnījis 20 F1 uzvaras un 100 reizes kāpis uz goda pjedestāla, ar "Sauber" noslēdzot divu gadu līgumu. Pēc 2020. gada sezonas beigām viņš būs jau 41 gadu vecs. Vairākus F1 ekspertus gan pārsteidzis lēmums nepaturēt stabilo Reikenenu, kurš pēdējās septiņās sacīkstēs uz goda pjedestāla kāpis sešas reizes, bet kopā šīs sezonas 13 sacensībās to paveicis deviņas reizes.

"Man ir liela cieņa pret viņu kā cilvēku un braucēju, tomēr, ja tev jāpieņem lēmums, domājot par nākotni, esam veikuši pareizo soli gan pret mums, gan Kimi," teica "Ferrari" boss. "Viņš bija informēts par lēmumu un pat necentās mani aicināt mainīt domas."

Reikenens par lēmumu uzzinājis īsi pirms Itālijas "Grand Prix" posma. Divas dienas vēlāk viņš kāpa uz goda pjedestāla Moncā. "Kimi bija tik nervozs un nelaimīgs, kad viņam ceturtdien to pateicu, ka sestdien viņš izcīnīja "pole position"," Arivabene teica ar sarkasmu. "Kad izlasīju kritiku, nodomāju, ka man viņš būs jāsāpina katru nedēļu, ja tas mums dos pirmo starta pozīciju. Mēs runājam par profesionālu braucēju nevis bērnu.”

Kaut Leklērs ambiciozi izteicies, ka jau nākamgad vēlas tikt pie titula, Arivabene pauda, ka viņa cīņu par titulu nākamajā sezonā gaidīt ir nereāli. "Pirmā kļūda būtu viņam uzlikt pārāk lielu spiedienu," teica "Ferrari" vadītājs, komentējot arī iespēju, ka F1 varētu pievienoties autosporta leģendas Mihaela Šūmahera 19 gadus vecais Miks Šūmahers, kurš šogad cīnās par titulu F3 čempionātā. "Svarīgākais ir ļaut viņam attīstīties, neuzliekot spiedienu. Novēlu viņam lielisku karjeru. Ar šādu vārdu, viņam durvis vienmēr būs atvērtas. Jāiet uz priekšu lēnām, bet droši. Mēs ["Ferrari"] nevaram pateikt nē šādam vārdam."

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/99fd957c18d247cc...


, 2018-09-14 18:00, pirms 6 gadiem
Jo**** katamarāns, Jūs redakcijā nevar vienoties, kā uzvārdus rakstīt? Latvijas, kjip, lielākais sporta portāls, bet katrs raksta kā grib. Celmiņ, beidz sū*** KHL un sāc darīt savu darbu, kā redaktors. Kauns vienkārši. Izdomājiet Raikonens vai Reikenens, Forsbergs vai Frošberjs un paliciet pie viena, nevis katrā rakstā savs.
, 2018-09-14 18:51, pirms 6 gadiem
Vai Arivabene teica "Reikenens"?
, 2018-09-14 18:53, pirms 6 gadiem
Pilnīgi piekrītu! Vai nu vienojās un raksta uzvārdu visi pareizi nevis 5d.Reikenens un 6d.Raikonens,bet 7d.Reikonenes
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.