Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens: "Fani mani nošautu, ja es izdarītu tā kā Hamiltons"

Verstapens: "Fani mani nošautu, ja es izdarītu tā kā Hamiltons"
Lūiss Hamiltons preses konferencē
Foto: AFP/Scanpix

Lūiss Hamiltons bija vienīgais no F1 pasaules čempionātā startējošajiem pilotiem, kurš ceturtdien neieradās uz Londonā notikušo šovu, kas notika par godu nedēļas nogalē gaidāmajām Lielbritānijas Grand Prix sacensībām. Sportists sniedz skaidrojumu, kāpēc tā darījis, bet Makss Verstapens jokojot apgalvo, ka viņu līdzjutēji būtu nošāvuši, ja viņš atļautos savā valstī izrīkoties līdzīgi.

"F1 Live" šova laikā Londonas ielās cilvēkiem bija iespēja klātienē satikt 19 pilotus, un tas bija pirmais šāda veida pasākums kops 2004. gada. Ar tā palīdzību līdzjutēji ne vien tika iesildīti pirms svētdien gaidāmajām sacensībām nedaudz vairāk par 100 km attālajā Silverstounas trasē, bet arī tika mēģināts vairot interesi par Formulu 1 tiem, kam līdz šim tā nav bijusi.

"Mercedes" pilots Hamiltons neatsaucās šim aicinājumam, tā vietā paziņojot, ka divas dienas atpūtīsies no pienākumiem. Žurnālistu un līdzjutēju vidū viedokļi par šo rīcību dalās, bet pats sportists paskaidrojis, kāpēc tā rīkojies.

"Ikvienam ir tiesības pieņemt lēmumus savā labā," skaidro Hamiltons. "Man sezona līdz šim bijusi diezgan saspringta, tādēļ bija svarīgi labi sagatavoties nākamajam posmam. Sacīkšu sezona man ir pati svarīgākā lieta. Cilvēkiem par to, protams, var būt savi viedokļi. Šī ir ļoti intensīva sezona, tādēļ cenšos sevi nākamajām cīņām sagatavot iespējami labāk. Nedomāju, ka vakardiena kaut kādā veidā spēlēja lomu tajā, cik lieliska būs šī nedēļas nogale. Cilvēki taupa naudu, lai ierastos uz sacīkstēm un es to cienu, respektēju."

Tikmēr "Red Bull" pilots Makss Verstapens atzīst, ka tā diez vai atļautos rīkoties.

"Ja Lūisam vajag brīvdienu, tā ir jāņem," saka 19 gadus vecais sportists. "Ja tas palīdzēs uzlabot ātrumu, tā ir jārīkojas. Tajā pašā laikā angļu fani noteikti būtu gribējuši viņu tur redzēt. Ja es tā izdarītu Holandē, viņi mani nošautu. Šādi pasākumi ir laba lieta, ieradās daudzi cilvēki un mēs arī pazīmējām saulītes, lai gan tas nav atļauts."

Lūisam Hamiltonam līdz šim savā karjerā Lielbritānijā izdevies uzvarēt jau četras reizes un tikai viena uzvara viņu šķir no rekordistiem Džima Klarka un Alēna Prosta, kuri šajā F1 posmā triumfējuši pa piecām reizēm. Hamiltons Silverstounā finišējis pirmajā vietā pēdējos trīs gadus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.