Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" pārvilina vienu no galvenajiem "Mercedes" inženieriem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" pārvilina vienu no galvenajiem "Mercedes" inženieriem
Foto: REUTERS/Scanpix

F1 komanda "Renault" pieņēmusi darbā Metjū Harmanu, kurš līdz šim strādāja "Mercedes" vienībā kā galvenais speciālists dzinēju integrēšanā. Tagad viņš būs "Renault" galvenā dizainera vietnieks.

"Mercedes" rūpnīcā Harmans darbojās vairāk nekā 17 gadus. Dzinēju nodaļai viņš pievienojās 2001. gadā, kļūdams par inženierijas komandas līderi, bet 2011. gadā kļuva par "Mercedes" F1 vienības dzinēju integrēšanas galveno speciālistu.

Franču rūpnīca "Renault" tikmēr turpina savu plānu, ar katru gadu tuvoties pretī uzvarām un ne vien investē arvien lielākus finansiālos līdzekļus, bet arī cenšas dabūt savā pakļautībā labākos darbiniekus. Tagad viņu rīcībā ir eksperts, kurš vislabāk pārzina, kā pēdējo gadu spēcīgākā komanda spēja likt darboties motoram, transmisijai un šasijai tik veiksmīgā kombinācijā.

"Pēdējo trīs gadu laikā tehniskais direktors Bobs Bels ir vadījis mūsu centienus stiprināt personālu," skaidro "Renault" komandas vadītājs Sirils Abitebouls. "Esam priecīgi, ka izdevies piesaistīt tāda kalibra speciālistu kā Metjū, līdz ar to tagad mēs varēsim plānot nākotnes mašīnu konstruēšanas ciklus. Tā mums ir pietrūcis jau kopš komandas iegādes, bet, līdz ar gaidāmajām izmaiņām 2021. gadā, turpmāk būs vēl svarīgāk."

F1 pasaules čempionātā "Renault" atgriezās 2016. gadā, pārņemot komandu, kas pirms tam bija pazīstama ar nosaukumu "Lotus". Pirmajā atgriešanās sezonā tā izcīnīja devīto vietu Konstruktoru kausā, pērn bija sestā labākā, bet šobrīd jau sacenšas par ceturtās ātrākās vienības statusu. Tās sastāvā startē talantīgie piloti Niko Hilkenbergs un Karloss Sainss, kurš tiek īrēts no "Red Bull".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...