Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Formulā 1" varētu nomainīties riepu piegādātājs

"Formulā 1" varētu nomainīties riepu piegādātājs
Foto: Tyrepress.com

Interesi par iespēju kļūt par F1 riepu piegādātāju izrādījusi rūpnīca "Hankook", kas jau pirms vairākiem gadiem mēģināja izkonkurēt "Pirelli".

Kopš 2011. gada visas "Formula 1" komandas ar savām riepām apgādā Itālijas uzņēmums "Pirelli". Pirms tam riepas šīm sacīkstēm ražoja arī "Bridgestone" un "Michelin", bet senākā pagātnē F1 čempionātā startēts arī ar "Goodyear", "Dunlop", "Firestone", "Continental", "Englebert" un "Avon" ražotajām riepām.

Dienvidkorejiešu rūpnīca "Hankook" līdz šim F1 vajadzībām riepas nav izgatavojusi, taču jau 2013. gadā tās pārstāvji tikās ar toreizējo čempionāta vadītāju Berniju Eklstounu. Tika apspriesta iespējamā "Hankook" kļūšana par oficiālo riepu piegādātāju, taču iecere neīstenojās.

Vācu izdevums "Auto Motor und Sport", kas ar liekiem faktiem nemēdz "mētāties", raksta, ka "Hankook" atkal klauvē pie F1 pasaules čempionāta durvīm.

Kā zināms, sadarbības līgums ar "Pirelli" beigsies 2019. gada izskaņā, tādēļ šobrīd Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) labprāt uzklausa tās rūpnīcas, kas būtu gatavas piedalīties konkursā par oficiālā riepu piegādātāja statusu posmā no 2020. līdz 2022. gadam.

"Lēmums tiks pieņemts septembrī," raksta "Auto Motor und Sport", apstiprinot, ka arī "Hankook" pretendēs uz piegādātāja lomu.

Jau šobrīd ar "Hankook" riepām startē Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), tāpat šajā rūpnīcā top riepas "Formula 3" kategorijai.

Kā zināms, tuvāko gadu laikā F1 čempionātā plānots 13 collu disku vietā sākt izmantot 18 collu riteņus, kas nozīmē, ka arī riepas kardināli mainīsies. "Pirelli" vadība jau paziņojusi, ka būtu gatava šādām pārmaiņām.

Izmantotie resursi:
gptoday.net


, 2018-06-15 10:31, pirms 6 gadiem
Diezgan sarežģīta situācija, jo 18" riteņi nebūs līdz 2021. gada sezonai, līdz ar to Hankook būtu jāsagatavo 13" riepas uz vienu sezonu, lai pēc tam ķertos pie 18 collu riepām.
Foto: f1.com

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.
Makss Verstapens pēc triumfa Ķīnā. Foto: Edgar Su/Reuters/Scanpix
16

Verstapens turpina uzvaru gājienu un triumfē arī Ķīnas lielajā balvā

"Red Bull" pilots Makss Verstapens uzvarēja Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta posmā Šanhajā. Nīderlandietis šosezon triumfējis četrās no piecām lielās balvas izcīņām.