Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" konsultants: "Mēs negribam un nevaram atļauties algot Fetelu"

"Red Bull" konsultants: "Mēs negribam un nevaram atļauties algot Fetelu"
Sebastians Fetels. Foto: imago images/Scanpix

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko pavēstījis, ka Sebastianam Fetelam neatradīsies vieta komandā līdzās Maksam Verstapenam, turklāt tā nevarētu atļauties maksāt viņam tādu algu, kādu četrkārtējais F1 pasaules čempions varētu pieprasīt.

Kā ziņots, Fetels pēc šīs sezonas pametīs "Ferrari" komandu un šobrīd viņa nākotne ir miglā tīta.

Savulaik tieši "Red Bull" komandas sastāvā Fetels guva savus lielākos panākumus, tostarp izcīnīja visus līdz šim gūtos četrus titulus. Vācietis ir saglabājis draudzīgas saiknes ar saviem kādreizējiem darba devējiem, bet, neskatoties uz to, Marko paziņojis, ka vadības līmenī šobrīd netiek apspriesta Fetela iespējamā atgriešanās sastāvā.

"Iemesls tam ir ļoti vienkāršs - mēs nevaram atļauties algot divas tāda līmeņa zvaigznes," intervijā "Sky Germany" sacīja Marko, kuram ir liela loma komandas pilotu izvēlē. "Mana nostāja ir tāda, ka "Red Bull Racing" nevajag divus savā starpā konkurējošus pilotus. Mēs negribam to darīt arī no finansiālā aspekta. Un mēs to nemaz nevaram atļauties."

Marko arī komentējis Fetela izteikumus par to, ka nauda nav bijis faktors, kādēļ izlemts šķirt sadarbību ar "Ferrari", sakot, ka "Red Bull" nemaksātu ne tuvu tik daudz, cik vācieša tagadējā komanda.

"Tas naudas apjoms, ko viņam piedāvāja "Ferrari", un tas, cik pie mums saņem Alekss Albons, ir jūdzēm liela atšķirība," tēlaini izsakās Marko. "Mēs ar Sebastianu komunicējam, un šobrīd viņš ir informēts, ka pie mums apstākļi ir skaidri, un Makss ir komandas pirmais numurs. Mēs nevaram un nevarēsim atļauties divas augstākā līmeņa zvaigznes. Šobrīd šī nav tēma, ko mēs kaut vai apspriestu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.