Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mercedes" apspriedusi Hamiltona iespējamo pāreju uz "Ferrari"

"Mercedes" apspriedusi Hamiltona iespējamo pāreju uz "Ferrari"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Pirms tagadējā F1 līguma parakstīšanas "Mercedes" komanda izrunājusi ar Lūisu Hamiltonu viņa iespējamo pievienošanos "Ferrari" komandai. Vācu vienības boss Toto Volfs turklāt neslēpj, ka tādā gadījumā Hamiltona vietu varētu ieņemt Sebastians Fetels.

Hamiltons četrus no saviem pieciem pasaules čempiona tituliem guvis tieši "Mercedes" sastāvā, taču jau iepriekš nav slēpis, ka kādreiz varētu startēt leģendārajā "Ferrari" komandā, kas ir vēsturiski senākā "Formulā 1".

"Ir vienkārši jāsaprot, ka, iespējams, katram pilotam sapnis ir kādudien startēt "Ferrari" komandā," neslēpj Volfs. "Tā ir simboliska, vēsturiska "Formula 1" komanda un es pilnībā cienu to, ka pilots vēlas startēt tajā. Savas komandas iekšienē to esam izrunājuši ar Lūisu un esam nonākuši pie vienošanās. Par to runājām pirms noslēdzām pēdējo no līgumiem. Domāju, ka ir jābūt atvērtam un jāsaprot, ka sportisti vienmēr meklēs iespējas un gribēs jaunus izaicinājumus."

Volfs gan nav satraukts, ka Hamiltons šobrīd prātotu par pievienošanos "Ferrari".

"Mēs dodam viņam mašīna, ar ko viņš ir spējīgs sasniegt savus mērķus," saka Volfs. "Ja tā būs arī turpmāk, viņam nebūs iemesla doties prom, un mums ļoti patiktu, ja viņš paliktu te. Tomēr, ja mūsu ceļi šķirsies, tas būs ļoti pozitīvi un katrs no mums mēģinās gūt panākumus citādā veidā. Līdz ar to - nekādu drāmu."

Arī Hamiltona elks Airtons Senna, kurš gāja bojā pirms 25 gadiem sacensību laikā, sapņoja, ka reiz varētu startēt "Ferrari", tomēr tas tā arī neīstenojās. Pēdējo reizi kāds pilots "Ferrari" sastāvā par F1 čempionu kļuva 2007. gadā, kad to paveica Kimi Raikonens.

Jautāts par to, vai "Mercedes" komanda pieņemtu sastāvā četrkārtējo F1 čempionu Sebastianu Fetelu, ja Hamiltons pārietu uz "Ferrari", Volfs saka: "Kāpēc gan ne Sebastianu? Ir kādi seši vai septiņi piloti, kuriem ir spējas un inteliģence, lai startēt labākajā komandā. Divi no viņiem brauc mūsu sastāvā un es ceru, ka tā būs vienmēr. Ir arī daži citi, kuru sniegumu ir patīkami vērot, un Sebastians ir viens no viņiem."

Izmantotie resursi:
Live News Today, Latest India News, Breaking...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.