Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Monako posmā Alonso "McLaren" komandā aizvietos Batons

Monako posmā Alonso "McLaren" komandā aizvietos Batons
Džensons Batons
Foto: PA Wire/Scanpix

F1 komandas "McLaren" pilotu Fernando Alonso, kurš maija nogalē plāno startēt "Indy 500" sacensībās, Monako aizvietos bijušais pasaules čempions Džensons Batons.

Saņēmis gan "McLaren" komandas, gan motoru ražotāja "Honda" atbalstu, Fernando Alonso 28. maijā piedalīsies "Indianapolis 500" sacīkstēs Amerikas Savienotajās Valstīs. Tikmēr otrpus okeānam risināsies Monako lielās balvas izcīņa.

Kļuvis zināms, ka Alonso aizvietos bijušais pasaules čempions Džensons Batons. "Priecājos, ka varēšu uz vienām sacensībām atgriezties apritē," teica 37 gadus vecais brits, kurš pēc pagājušās sezonas beidza karjeru. "Nespēju iedomāties labāku vietu, kur atgriezties, kā manas jaunās mājas – Monako."

2009. gada čempions ziemu pavadīja Kalifornijā, trenējoties triatlona sacensībām. Pagājušajā rudenī viņš vienojās ar "McLaren", ka aizstās braucējus, kuri nevarēs piedalīties kādā no posmiem. Līgumā iekļauts punkts, kas ļauj komandai to pagarināt līdz 2018. gadam.

"Esmu šeit uzvarējis, paveicu to 2009. gadā, un Monako ir viena no manām mīļākajām trasēm," teica Batons. "McLaren" komanda vēl nav tikusi pie punktiem.

"Džensons pavadīja 17 gadus F1. Viņš zina, kādas ir fiziskās slodzes, viņš zina, kā ar to tikt galā. Kopīgi vienojāmies, ka viņam labāk būtu pavadīt pāris dienas simulatorā, lai pierastu pie šā gada formulas, nevis braukt pa Bahreinas trasi, kur apstākļi būtu pavisam citi, nekā Monako," teica "McLaren" sacensību direktors Ēriks Buljē. "Viņš ir labā formā un gatavs."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


, 2017-04-14 15:43, pirms 7 gadiem
Surprise surprise
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-14 18:06, pirms 7 gadiem
Lieti noderēs vaļasprieks, kas uztur formā, bet nu Monako tie G vairāk vertikāli kā horizontāli
, 2017-04-15 13:55, pirms 7 gadiem
Afigena operatīvi treniņu rezultāti parādās....
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.