Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Darbu "Mercedes" komandā sāks bijušais "Ferrari" dzinēju speciālists

Juris Grīns
Juris Grīns

Darbu "Mercedes" komandā sāks bijušais "Ferrari" dzinēju speciālists
Lorenzo Sasi
Foto: motorionline.com

Lorenzo Sasi, kuru pagājušajā vasarā no darba atbrīvoja "Ferrari" boss Serdžio Markione, drīz uzsāks darbu "Mercedes" komandā. Sasi Maranello komandā bija atbildīgs par dzinēju attīstīšanu, taču ar tiem "Ferrari" nebija apmierināta un veica ne vien viņa, bet arī vairāku citu darbinieku atlaišanu.

Par spīti tam, ka "Ferrari" pēdējās sezonās tā arī nav izdevies aizsniegties līdz vadošās komandas statusam, "Mercedes" augstu novērtējusi šos atlaistos darbiniekus. Darbu "Mercedes" jau veic bijušais "Ferrari" šasiju konstruktors Aldo Kosta.

Kādu laiku Sasi turpināja saņemt algu no "Ferrari", atrodoties piespiedu atvaļinājumā, bet tagad likumīgi varēs sākt darbu Briksvortas rūpnīcā Endija Kauvela pakļautībā. Līdz ar to viņš "Mercedes" šogad varēs nodot zināšanas, ko ieguvis strādājot ar "Ferrari" dzinējiem.

Daudzi uzskata, ka šogad turpināsies pērn iesāktā cīņa "Mercedes" un "Ferrari" starpā. Svarīgi arī, ka spēkā stājušies jaunie noteikumi, kas nosaka, ka ar vienu motoru pilotam jāspēj aizvadīt septiņas F1 posmu nedēļas nogales. Iepriekšējā sezonā tieši "Mercedes" dzinēji bija izturīgākie, kamēr komanda īsti nebija apmierināta ar "cimperlīgo" šasiju, kamēr "Ferrari" uzskata, ka tieši šasija ir tās stiprākā puse un cenšas panākt progresu motoru jomā.

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs uzskata, ka "Ferrari" nav pieļāvusi kļūdu savā pārvaldībā, lai gan daži apšauba Markiones lēmumu lietderīgumu.

"Markione ir viens no panākumiem bagātākajiem uzņēmējiem, ko jebkad esmu saticis, un viņam ir viens no asākajiem prātiem, ko esmu redzējis," saka Volfs. "Pagaidām viņa vadības stils strādā un nedomāju, ka, ja spiediens no viņa puses būtu mazāks, "Ferrari" būtu izdevies 2017. gadā sasniegt vairāk. Domāju, ka visas šīs runas ir tikai notikumu vienkāršošana."

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk