Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Tie visi ir tikai cipari - nezinu, cik ilgi vēl startēšu F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Tie visi ir tikai cipari - nezinu, cik ilgi vēl startēšu F1"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Visu laiku pieredzējušākais "Formula 1" pilots Kimi Raikonens atzinis, ka viņa dzīvē "Covid-19" laiks un daudzie publiskie ierobežojumi neko daudz nav mainījuši. Tikmēr soms pagaidām nemāk atbildēt, vai turpinās karjeru arī 2022. gadā.

Taujāts par to, ka pagājušajā sezonā droši vien juties labāk, jo "Formula 1" trasēs bijis mazāk žurnālistu nekā iepriekš, Raikonens sev ierasti vēsajā manierē atzina: "Es to nemaz nezināju. Darba apjoms man nav mainījies. Parasti ar mediju pārstāvjiem runāju personīgi, tagad to pašu daru caur datoru. Es sēžu 30 minūtes un vienkārši atbildu uz jautājumiem, tādēļ šajā ziņā nekas nav mainījies."

Lai gan "Covid-19" sakarā pērn bija dažādi ierobežojumi, tostarp ierobežota pilotu brīva pārvietošanās ārpus trases, Raikonens saka, ka nav jutis atšķirību.

"Bija daudz runu par to, ka sacīkšu nedēļas nogales ir ļoti mainījušās, bet es to nekādā veidā neizjutu," viņš stāsta intervijā "as-web.jp". "Vienmēr esmu devies no viesnīcas pa taisno uz trasi un pēc tam atpakaļ. Tiem, kuriem patīk iet kaut kur un ēst, ierobežojumi varbūt arī bija stingri, bet es vienmēr esmu darījis vienu un to pašu."

Kad tika paziņots, ka arī 2021. gada sezonā Raikonens pārstāvēs "Alfa Romeo", daudzi bija pārsteigti, ka soms izvēlējies turpināt savu jau tā ļoti ilgo karjeru.

"Neko daudz par šo pārsteigumu nezinu, jo mani neinteresēja, kā šīs ziņas tika uzņemtas," teica Raikonens. "Man nav nekas pret, ja katram cilvēkam ir savas domas. Neredzēju iemeslu kaut ko mainīt, līguma pagarināšanai "apakšā" nebija nekā dramatiska."

Ar 329 aizvadītām sacīkstēm Raikonens jau šobrīd ir visu laiku pieredzējušākais pilots, taču šogad turpinās šo rekordu pagarināt.

"Tie ir tikai cipari," viņš saka, pašlaik vēl nemākot atbildēt uz jautājumu, vai plāno būt uz starta arī nākamgad. "Es vēl neko neesmu izlēmis. Redzēsim, kas notiks."

Izmantotie resursi:
grandpx.news