Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunā "Mercedes" dzinēja jauda pirmo reizi pārsniegs 1000 zirgspēkus

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunā "Mercedes" dzinēja jauda pirmo reizi pārsniegs 1000 zirgspēkus
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Lai gan par 1000 zirgspēku robežas sasniegšanu "Formulā 1" runāts jau vairākus gadus, tikai šogad to beidzot būs izdevies īstenot. Dažādi avoti vēsta, ka jaunais "Mercedes" motors varētu būt vairāk nekā 1000 zirgspēkus jaudīgs.

"Mercedes" komanda ieguvusi visus iespējamos F1 titulus jau kopš 2014. gada, kad dzinēju jomā sākās turbo ēra. Tā tas bija arī pērn, kad tika uzvarēts gan pilotu ieskaitē, gan Konstruktoru kausā, pārspējot "Ferrari", lai gan dažbrīd tika uzskatīts, ka itāļu vienības mašīna ir jaudīgāka.

Vācijas izdevums "Auto Bild" raksta, ka "Mercedes" aktīvi turpina darbu dzinēja jomā, turklāt arī komandas degvielas piegādātājs "Petronas" izstrādājis jaunus produktus, kas tikai palīdzēs uzlabot motora jaudu. Pirmo reizi tā pārsniegšot 1000 zirgspēkus.

Arī Itālijas laikraksts "La Gazzetta dello Sport" ziņo, ka "Mercedes" izdevies radīt vēl labāku motoru nekā iepriekšējās sezonās, līdz ar to "Ferrari" nākšoties sezonu uzsākt iedzinējos. Sevišķs progress esot panākts enerģijas atjaunošanas jomā, uz degvielas taupības rēķina vien palielinot jaudu.

Tikmēr aizvien nav skaidrs, vai labu dzinēju būs izdevies radīt "Honda" rūpnīcai, kas šogad apgādās ne vien "Toro Rosso", bet arī "Red Bull" vienību. "Mercedes" boss Toto Volfs uzskata, ka "Red Bull" varētu iesaistīties cīņā par titulu, turklāt arī mainītie noteikumi priekšējā antispārna jomā ieviesīšot savas korekcijas.

"Vairs nebūs tā, ka kādā trasē dominēs kāda noteikta komanda," prognozē Volfs. "Tas ir mainījies, turklāt izskatās, ka "Honda" motors būs ļoti jaudīgs. Lielākās izmaiņas gan dos aerodinamikas jomas noteikumu izmaiņas. Tas visu apgriezīs kājām gaisā. Kāds var atrast iespēju kā apiet noteikumus un ātrāk par citiem saprast, kā šīs mašīnas darbojas. Domāju, ka labus rezultātus var parādīt komandas, par kurām šobrīd pat netiek runāts."

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...