Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Itālijas mediji: Šūmahers jau šogad būs "Ferrari" testpilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Itālijas mediji: Šūmahers jau šogad būs "Ferrari" testpilots
Miks Šūmahers. Foto: F3 Europe

2018. gada Eiropas F3 čempions Miks Šūmahers jau šogad kļūs par F1 komandas "Ferrari" testpilotu, vēsta Itālijas mediji.

Decembrī tika neoficiāli ziņots, ka 19 gadus vecais Miks Šūmahers ir noraidījis piedāvājumu sadarboties ar "Mercedes" rūpnīcu, tā vietā izvēloties "Ferrari" komandu, kuras sastāvā savulaik piecus pasaules čempiona titulus izcīnīja viņa tēvs Mihaels.

"Motorsport.com" tagad raksta, ka Šūmahers un "Ferrari" jau panākuši mutisku vienošanos, taču sportistam vēl jāuzliek savs paraksts uz līguma. Nav zināms, vai to abas puses paspēs izdarīt, lai Šūmahers varētu sēsties pie F1 bolīda stūres jau oficiālajos pirmssezonas testos.

Tikmēr droši varot apgalvot, ka Šūmahers piedalīsies F1 testos, kas norisināsies sezonas ietvaros. Šajos testos katrai komandai jāizmanto pilots, kurš nav startējis vairāk kā divos F1 posmos, līdz ar to Šūmahers šim statusam atbilst.

Baumoja, ka jau 2019. gadā Šūmahers varētu startēt F1 čempionātā "Toro Rosso" sastāvā, taču tas nepiepildījās un tā vietā vācietis debitēs "Formula 2" čempionātā, turpinot smelties pieredzi junioru formulu kategorijās.

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News