Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Jauno F1 sezonu visi sāks no nulles, arī es"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Jauno F1 sezonu visi sāks no nulles, arī es"
Roberts Kubica. Foto: Williams F1 Team

Roberts Kubica, kurš atgriezīsies F1 čempionāta sacīkstēs pēc astoņu sezonu izlaišanas, savu karjeru gatavs sākt no nulles, lai gan atzīst, ka iepriekš gūtā pieredze ļāvusi daudz ko iemācīties. Tāpat viņš atzīst, ka necenstos atgriezties, ja nebūtu par savām spējām pilnībā pārliecināts.

Savulaik Kubica bija kļuvis par vienu no vadošajiem F1 pilotiem, bet pirms 2011. gada sezonas sākuma sportists piedzīvoja smagu negadījumu rallija sacīkstēs, gandrīz zaudējot roku. Kopš tā laika viņam izdevies veiksmīgi atlabt, atgriezties autosacīkšu apritē, bet nesen Kubica panāca vienošanos par startēšanu "Williams" komandā 2019. gada sezonā. Viņa komandas biedrs būs debitants Džordžs Rasels.

"No vienas puses, protams, man ir liela pieredze autosacīkstēs, sevišķi "Formulā 1", kur esmu aizvadījis piecas sezonas," viņš stāsta. "Tāpat es zinu, kā tas ir, būt par vienu no vadošajiem F1 pilotiem, tāpēc mani tas viss nebaida, un es zinu, ka tas prasa milzīgu darbu un ziedošanos, bet esmu tam gatavs. Runājot par tehniskajām lietām un braukšanu kā tādu, mums būs ziemas testi, tāpēc līdz pirmajam posmam Austrālijā būs pietiekoši daudz laika, lai pilnībā sagatavotos. Nākamo sezonu mēs visi uzsāksim no nulles, tādēļ mani nebiedē tas, ka esmu bijis prom astoņus gadus."

No 2006. līdz 2009. gadam Kubica startēja "BMW Sauber" komandā, 2008. gadā Kanādas posmā gūstot savu pirmo un līdz šim vienīgo uzvaru. Togad viņš arī sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu kopvērtējumā - ceturto vietu. 2010. gadā polis pārstāvēja "Renault" vienību.

Lai gan daudzi uzskatīja, ka ar tādu rokas traumu Kubicam nekad neizdosies atgriezties F1 čempionātā, viņam tas tomēr būs izdevies.

"Daudzus gadus klausījos, kā cilvēki neticēja, ka man tas izdosies," atzīst 34 gadus vecais Kubica. "Visiem komandu menedžeriem un vadītājiem bija šaubas, un arī es pats, ja būtu vadītājs, noteikti šaubītos. Šis gads bija ļoti noderīgs. Kad pirmo reizi tikos ar Klēru Viljamsu, teicu, ka nav jēgas kaut ko darīt, ja pastāv šaubas. Es esmu pārliecināts, ka varu to paveikt, tādēļ arī esmu šeit."

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 08:32, pirms 5 gadiem
būšu skeptisks. starp vadošajiem atgriesties diez vai izdosies, arī ņemot vērā komandas potenciālu. Var arī pēc sezonas palikt uz nulles