Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica vairs nav kandidāts, Sirotkins tuvu līgumam ar "Williams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica vairs nav kandidāts, Sirotkins tuvu līgumam ar "Williams"
Sergejs Sirotkins
Foto: Williams F1

Krievu pilots Sergejs Sirotkins kļuvis par galveno favorītu uz sacīkšu braucēja vietu "Williams" F1 komandā, kamēr Roberts Kubica vairs neesot kandidāts, vēsta respektablais portāls "motorsport.com".

Pagājušajā nedēļā "Williams" komanda pētīja iegūtos datus "Pirelli" riepu testos Abū Dabī, kur pie stūres sēdās gan Sirotkins, gan Kubica. Tobrīd par favorītu uz atlikušo brīvo vietu komandā tika uzskatīts Kubica, kuram ir liela pieredze un zināšanas, tomēr datu izpētes rezultāti liecina, ka faktiskais ātrums trasē labāks esot Sirotkinam.

"Williams" vadība neslēpj, ka pilotu nākamajai sezonai izvēlēsies, galvenokārt vērtējot tieši spēju ātri braukt, un rezultātā šobrīd pārrunas par līgumu ar 22 gadus veco Sirotkinu jau esot noslēguma fāzē.

Jāpiemin gan, ka lielu lomu spēlē arī Sirotkina spēja ienest komandā dāsnu finansējumu. Viņa sponsors ir "SMP Bank" bosa Borisa Rotenberga dibinātā kompānija "SMP Racing", un par sacīkšu pilota vietu 2018. gada F1 sezonā Sirotkins var piedāvāt 17 miljonus eiro. Šogad un pērn viņš bija "Renault" vienības testpilots.

Vēl pastāv iespēja, ka "Williams" tomēr neizdosies vienoties ar Sirotkinu, un tādā gadījumā nākamais pretendents uz karjeru beigušā Felipes Masas vietu ir līdzšinējais "Toro Rosos" pilots Daņils Kvjats. Kubica, kā arī Pols di Resta, vairs nekandidējot uz vakanto vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-12-13 10:25, pirms 6 gadiem
Žēl, bet Kubicas apļu laiki tomēr bija visai vāji.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-13 11:22, pirms 6 gadiem
playthegame rakstīja: Žēl, bet Kubicas apļu laiki tomēr bija visai vāji.
kādi viņam bija apļu laiku pēdējos testos salīdzinot ar citiem?

     [+] [-]

, 2017-12-13 12:11, pirms 6 gadiem
Wiliams ir īsta paydriver komanda. tas Sirokins neko dižu nerādija GP2 čempi.
Būtu ņēmusi labāk Verleinu vai Kvjatu

     [+] [-]

, 2017-12-13 17:48, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: kādi viņam bija apļu laiku pēdējos testos salīdzinot ar citiem?
Kaut kas ap 1,3 sek. no līdera. Zaudēja visai krietni Strolam. Protams apļu laikus ietekmē miljoniem faktoru, bet Williams noteikti gaidīja, ko labāku.

     [+] [-]

, 2017-12-14 05:45, pirms 6 gadiem
Interesanti būtu redzēt reālus apļu laiku salīdzinājumus dažādiem pilotiem ilgākā sesijā, tad varētu objektīvāk spriest. Kas ir 1,3 sek? Vidējais apļa laiks, labākais apļa laiks, ar kādām riepām kurš kad kādos apstākļos braucis, ar ko salīdzina, utt., ir milzums faktoru. Vai konkurents labāks? Varbūt viņam šāds pats rādījums ir ap 1,8...2,0 s? Tikai - kabatā piķis... Būtu žēl, ja tikai tādēļ Kubica netiktu.