Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Peress atbalsta dubultpunktus un cer uz iekļūšanu kādā no vadošajām komandām

Peress atbalsta dubultpunktus un cer uz iekļūšanu kādā no vadošajām komandām
Serhio Peress
Foto: Force India

Serhio Peress, kurš ir noslēdzis līgumu ar "Force India" par startēšanu tās sastāvā 2014. gada sezonā, neslēpj vēlmi nākotnē tikt kādā no vadošajām komandām. Tāpat viņš atbalsta dubultu punktu piešķiršanu F1 sezonas pēdējā posmā.

Peresam aiz muguras ir trīs sezonas Formulā 1. Divas no tām viņš pavadīja "Sauber" sastāvā, bet šogad brauca "McLaren" komandā, no kuras sezonas beigās tika atlaists.

"Es ļoti ceru, ka man būs ātra mašīna un es vēlreiz varēšu pierādīt vadošajām komandām, ka būtu tām piemērots pilots," stāsta Peress. "Ceru, ka man izdosies to paveikt un man tiks dota vēl viena iespēja startēt kādā no vadošajām komandām, ar mašīnu, kas spējīga uzvarēt."

Peress atzīst, ka arī viņa jaunais komandas biedrs Niko Hilkenbergs ir tieši tādā pašā situācijā, jo vēlas, lai nākotnē arī viņu nolīgtu kāda no ātrākajām komandām.

Tikmēr Peress kļuvis par atbalstītāju jauno F1 notiekumu izmaiņām, kas paredz, ka sākot ar 2014. gadu sezonas pēdējā posmā turpmāk tiks piešķirts divreiz vairāk punktu nekā citās sacīkstēs. Aizvadīto četru sezonu F1 čempions Sebastjans Fetels jau nosaucis to par absurdu.

"Dažiem tas liksies pareizi, dažiem nē, taču man tas šķiet pozitīvi," saka meksikānis. "Domāju, ka tādā veidā sezonas pēdējais posms turpmāk kļūs daudz labāks, jo situācija kopvērtējumā šajā vienā sacīkstē varēs krasi mainīties jebkuram no mums. Mani šīs noteikumu izmaiņas apmierina."

Lai gan nevienam nav noslēpums, ka Peresam ir personīgais sponsors "Telmex", viņa jaunās komandas "Force India" boss Vidžajs Malja noliedz, ka sportists nolīgts naudas dēļ.

"Es nemainītu braucēja talantu pret naudu - tas neatbilst manai filosofijai," stāsta Malja. "Es konsultējos ar citiem komandas darbiniekiem un viņi man teica, ka labāk jaunā mašīnā, kas veidota pēc jauniem noteikumiem iesēdināt divus ugunīgus braucējus, kuriem ir tiešām liels izsalkums pēc panākumiem. Serhio šiem nosacījumiem atbilst. Viņš ir tieši tāds pilots kādu mums vajag. Protams, tādā veidā mums arī būs iespēja piekļūt Meksikas un Latīņamerikas tirgum. Tomēr es nesauktu viņu par pilotu, kurš par vietu komandā maksā. Jau iepriekš mums ir bijušas iespējas šādus pilotus dabūt, taču tādi nav mūsu nolūki."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...


, 2013-12-13 11:15, pirms 10 gadiem
Itāļi rakstījuši, ka Ferrari un RBR neesot mierā ar jauno punktu sistēmu un Ferrari veto varot vēl uzlikt.
, 2013-12-13 11:16, pirms 10 gadiem
Force India ir komanda, kura ir salasīta no McLaren un Mercedes detaļām - ja trāpītos labs inženieris un braucēji kaut ko saprastu no tehnikas un spētu palīdzēt inženierim, tad kopdarbības rezultāts būtu ļoti labs un atsevišķos posmos spētu pacīnīties pat par uzvaru - Peress noteikti (to zinam no Sauber laikiem, kur tikai muļķīgas kļūdas liedza uzvarēt), Hulkenbergs gan jau arī to varētu. Noteikti būs TOP 5 komanda, kura sāpīgi kodīs līderiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-13 12:50, pirms 10 gadiem
raitis0077 rakstīja: a mclaren bija slikta komanda vai
Iedoamigajiem latinamerikaniem ja, iznemot Sennu neviens taja komanda nav verejis iedzivoties, bet vins bija tada kalibra raucejs, ka sim visas izdaribas ari tika piedotas.
, 2013-12-13 14:10, pirms 10 gadiem
Mclaren bija slikta komanda pagajussezon!
Ne tikai Perezs bet ar Batons neko nespeja ar to masinu izdarit!
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
3

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.