Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins uzskata, ka "Force India" tika pārdota pretlikumīgi un vēršas tiesā

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins uzskata, ka "Force India" tika pārdota pretlikumīgi un vēršas tiesā
Ņikita un Dmitrijs Mazepini. Foto: Motorsport.com

Krievu uzņēmējs Dmitrijs Mazepins ir vērsies tiesā, lai pierādītu, ka "Force India" komanda 2018. gadā kanādietim Lorensam Strolam tika pārdota pretlikumīgi.

Kad Vidžaja Maljas komanda "Force India" piedzīvoja bankrotu, tika pieaicināti speciālisti no britu "FRP Advisory", lai atrastu tai pircēju. Komandu iegādāties vēlējās gan Mazepins, gan Strols, kuri abi ir miljardieri, taču izvēle krita par labu otrajam no viņiem.

Strols komandu iegādājās kopā ar "Mercedes" vienības vadītāju Toto Volfu, samaksājot 101 miljonu eiro un pārsauca to par "Racing Point". Tiek ziņots, ka Mazepins bija gatavs maksāt summu, kas svārstās starp 113.8 un 136.7 miljoniem eiro, tomēr, neskatoties uz to, izvēle tika izdarīta par labu Strolam.

Britu izdevums "The Times" vēsta, ka lieta nonākusi tiesā, jo Mazepins vēlas pierādīt savu taisnību un to, ka viņa ķīmijas ražošanas uzņēmums "Uralkali" tādā veidā cietis finansiālus zaudējumus. "FRP Advisory" galvenais arguments ir tāds, ka Strols varēja garantēt labāku komandas pārvaldīšanas modeli.

Līdz ar to "Racing Point" sastāvā šobrīd startē tās īpašnieka dēls Lānss Strols, kamēr Dmitrijs Mazepins vēl meklē iespējas savam dēlam Ņikitam debitēt "Formulā 1". Tiek ziņots, ka viņš veicis sarunas ar "Haas" vienību, taču tās vadītājs Ginters Steiners norāda, ka komanda pārdota netiek. Tomēr, tiek ziņots, krievu bagātniekam izdevies nopirkt Ņikitam Mazepinam vietu "Haas" sastāvā un abas puses jau vienojušās par līgumu uz diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...
The fastest and most complete Formula 1 news blog!