Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" paziņo Verstapena nākamā gada komandas biedru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" paziņo Verstapena nākamā gada komandas biedru
Aleksandrs Albons. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" vadība beidzot pieņēmusi lēmumu, kuram no saviem pilotiem būt par komandas biedru Maksam Verstapenam, šādu iespēju arī nākamajā F1 sezonā dodot Aleksandram Albonam.

Nesen "Red Bull" paziņoja, ka abu tai piederošo komandu sastāvos nākošgad turpinās startēt tie paši braucēji, kas tagad, taču nebija zināms, kuram no trijiem būs iespēja braukt līdzās Maksam Verstapenam. Lai gan uz šo statusu pretendēja arī Pjērs Gaslī un Daņils Kvjats, priekšroka dota taizemiešu izcelsmes pilotam Albonam.

Albons šosezon tika paaugstināts uz "Red Bull", pēc tam, kad Gaslī sniegums nebija gana labs un francūzis tika nosūtīts atpakaļ uz "Toro Rosso". Lai gan Albons ātruma ziņā vēl nekonkurē ar Verstapenu un vairākas reizes avarējis, reizē viņš sacīkstēs parādījis ļoti labu stabilitāti, jau deviņos posmos pēc kārtas izcīnot punktus. Septiņās sacīkstēs kopš paaugstināšanas uz "Red Bull" Albons pat pārspējis Verstapenu gūto punktu ziņā, jo šajā laikā izcīnījis 68, kamēr holandietis tikai 54.

Tas arī nozīmē, ka "Toro Rosso" komandā, kas no 2020. gada sauksies "Alpha Tauri", nākamajā sezonā turpinās braukt Gaslī un Kvjats, kurš šogad tika pieņemts atpakaļ vienībā, no kuras savulaik tika "izmests".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...