Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Mani sakaitināja Okona smaidīšana"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Mani sakaitināja Okona smaidīšana"
Foto: Autosport.com

Dažas dienas pēc notikušā incidenta Brazīlijas F1 sacīkstēs Makss Verstapens izskaidrojis iemeslus, kāpēc svēršanās telpā sācis grūstīt Estebanu Okonu, proti, konkurents par izraisīto sadursmi nav atvainojies, bet tā vietā uzvedies bravūrīgi un smaidījis par notikušo.

Kā zināms, tobrīd atpalikdams par apli, Okons mēģināja apdzīt sacīkšu vadībā esošo "Red Bull" pilotu Verstapenu, bet rezultātā sagrieza viņa formulu un nodrošināja, ka sacensībās uzvar Lūiss Hamiltons. Arī TV kameras pēc finiša fiksēja abu sāncenšu strīdu un grūstīšanos.

"Pēc sacīkstēm vienmēr ir viegli aprunāties," notikušo skaidro Verstapens. "Gribēju viņu satikt un paprasīt, kas notika, kā kaut kas tāds varēja atgadīties? Bet viņš uzreiz man atbildēja, "biju ātrāks par tevi", turklāt pateica to ar tādu smaidu sejā. Mēģināju iespējami pozitīvi komunicēt ar saviem mehāniķiem, lai gan šī otrā vieta neradīja labu sajūtu, un tad tu satiec kādu, kurš tev pat neatvainojas par notikušo, bet turklāt reaģē tieši pretēji."

Savulaik Verstapens un Okons spraigi cīnījās "Formula 3" sacīkstēs. Vaicāts, vai konkurents mēģināja revanšēties par savulaik piedzīvoto, Verstapens to kategoriski noliedza.

"Nē, viņš man "Formulā 1" vispār nav konkurents," sacīja Verstapens. "Es skatos uz tiem cilvēkiem, kuriem man jāskatās un cenšos uzveikt tos pilotus, kuri ir labi braucēji."

"Racing Point Force India" komandas pilota rīcību nosodījis arī F1 sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings: "Viņam bija pilnīgas tiesības atgūt zaudēto apli, par to šaubu nav, un tā arī iepriekš daudzas reizes ir bijis. Tomēr tas jādara drošā manierē, tīri un absolūti bez cīņas. Viņam nevajadzēja iesaistīties cīņā, lai tiktu garām. Ja Okons tiešām būtu ātrāks, būtu normāli, ja komanda Verstapenam to paziņotu un liktu palaist garām. Tomēr Okons nolēma cīnīties negaidot, tas beidzās neveiksmīgi un absolūti nav pieņemams."

Daži uzskata, ka Okons tādā veidā jau pelna iespēju tikt pie iespējas 2020. gadā stāties Valteri Botasa vietā un startēt "Mercedes" komandā.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...