Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Avārijām bagātās F1 sacīkstēs Mudžello uzvar Hamiltons

Avārijām bagātās F1 sacīkstēs Mudžello uzvar Hamiltons
Sadursme Toskānas GP starta taisnē. Foto: Pirelli Motorsport

F1 pasaules čempionāta posmam pirmo reizi notiekot Mudžello trasē, par sacensību uzvarētāju šodien kļuva Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas, bet jau pirmajos apļos notika vairākas iespaidīgas sadursmes, kā rezultātā uz laiku cīņa pat tika apturēta. Kopumā sacīkstes pārtrauca divreiz.

Labs starts padevās Valteri Botasam, kurš apdzina no pole position cīņu uzsākušo komandas biedru Hamiltonu, arī Makss Verstapens jau bija nonācis blakus pasaules čempionāta līderim un pretendēja uz otro pozīciju, taču "Red Bull" mašīnai pēkšņi sāka trūkt jaudas un sportists pazaudēja vairākas vietas.

Otrajā līkumā Verstapens bija viens no negadījumā iesaistītajiem, kad viņa formulu no aizmugures grants joslā izstūma Kimi Raikonens. Pagājušā posma uzvarētājs Pjērs Gaslī tobrīd tika iespiests starp Raikonenu un Romēnu Grožānu, kā rezultātā no sadursmes nebija iespējams izvairīties. Pēc šī negadījuma izstājās Gaslī un Verstapens, bet Raikonens devās boksos mainīt antispārnu. Tikmēr citā incidentā turpat otrajā līkumā saslīdēja Karloss Sainss, no kura savukārt nepaguva izvairīties Sebastians Fetels, un arī viņš devās boksos pēc jauna priekšējā antispārna.

Sestajā aplī drošības mašīna, kas par godu "Ferrari" komandas 1000. sacīkstēm šoreiz bija sarkanā krāsā, devās prom no trases un cīņa varēja atsākties. Botass noturēja vadību, bet jau mirkli vēlāk turpat starta/finiša taisnē notika vēl viens pamatīgs negadījums, kurā cieta vairākas mašīnas. Kevins Magnusens negaidītā brīdī bija kļuvis lēns un tas izraisīja smagas sekas, kā rezultātā avarēja arī Antonio Džovinaci, Nikolā Latifi un Sainss, kurš vienu incidentu jau bija pārdzīvojis pirmajā aplī. Četrotne izstājās, bet trasē bija daudz atlūzu, tādēļ drošības mašīnas periods drīz tika aizstāts ar sarkanajiem karogiem, un sacīkstes uz laiku pārtrauktas.

Atkārtotajā startā Botass bija šķietami ātrs, taču Hamiltons viņu panāca un pirmajā līkumā pa ārmalu arī apdzina, kļūstot par Toskānas "Grand Prix" līderi. Uzreiz pēc tam "Mercedes" piloti sāka atrauties no sekotājiem, kamēr Leklērs, lai gan bija lēnāks par konkurentiem, kādu laiku turējās trešajā pozīcijā. Tikai 18. aplī viņu izdevās pārspēt "Racing Point" pilotam Lānsam Strolam, bet drīz pēc tam "Ferrari" braucējam garām tika arī Daniels Rikjardo no "Renault" un Aleksandrs Albons no "Red Bull".

Sacensību vidū Botass sūdzējās par riepu nodilumu un sāka krietni atpalikt no līdera, dažu apļu laikā divu sekunžu deficītam pāraugot astoņās sekundēs. Soms 31. aplī devās pitstopā, bet jau pēc apļa riepu maiņu veica Hamiltons. Viņu tuvākie sekotāji boksos jau pabija pirms tam, kā rezultātā Rikjardo bija pacēlies uz pirmo trijnieku, atbīdot uz leju Strolu, bet turpat netālu turpināja sekot Albons.

44. aplī atkal notika negadījums, kad vienā no ātrajiem līkumiem neizturēja Strola formulas aizmugurējā riepa, viņa mašīna nekontrolējami saslīdēja, lielā ātrumā pārlidojot pāri grants joslai un sāniski ietriecoties barjerā. Sportists negadījumā smagi necieta, pats saviem spēkiem spēja atgriezties boksos, bet spēkrats bija pilnībā sadauzīts. Jau otro reizi sacīkstes nācās pārtraukt, bet abi "Mercedes" braucēji un arī citi piloti uzreiz pēc negadījuma bija paguvuši veikt vēl vienu riepu maiņu.

Sportisti jau trešo reizi šajā posmā veica startu no vietas, Hamiltonam noturot vadību, kamēr Rikjardo pamanījās nokļūt priekšā Botasam. Pēc viena apļa pirmajā līkumā Botass otro vietu atguva, bet līdz Hamiltonam aizsniegties nespēja, tā arī sasniedzot finišu. "Mercedes" komandai šī ir trešā dubultuzvara sezonā.

Tikmēr cīņā par trešo vietu Albons spēja apdzīt Rikjardo un tādā veidā nopelnīja savu pirmo pjedestālu F1 braucēja karjerā. Peress finišēja piektais, bet aiz viņa ierindojās "McLaren" pilots Lendo Noriss.

Lūisam Hamiltonam šis ir jau 90. panākums karjerā un tas nozīmē, ka viņš tagad nonācis tikai vienas uzvaras attālumā no Mihaelam Šūmaheram piederošā vēsturiskā uzvaru rekorda. Atkārtot Šūmahera savulaik sasniegto 91 uzvaru Hamiltons var jau nākamajā F1 pasaules čempionāta posmā, kas 27. septembrī norisināsies Krievijā, Soču trasē.

Toskānas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsValstsKomandaApļiRezultāts
1.Lūiss HamiltonsGBRMercedes59
2.Valteri BotassFINMercedes59+4.942
3.Alekss AlbonsTHARed Bull-Honda59+8.064
4.Daniels RikjardoAUSRenault59+10.417
5.Serhio PeressMEXRacing Point-Mercedes59+15.650
6.Lendo NorissGBRMcLaren-Renault59+18.883
7.Daņils KvjatsRUSAlphaTauri-Honda59+21.756
8.Šarls LeklērsMONFerrari59+28.345
9.Kimi RaikonensFINAlfa Romeo-Ferrari59+29.770
10.Sebastians FetelsGBRFerrari59+29.983
11.Džordžs RaselsGBRWilliams-Mercedes59+32.404
12.Romēns GrožānsFRAHaas-Ferrari59+42.036
-Lānss StrolsCANRacing Point-Mercedes44Izstājās
-Estebans OkonsFRARenault6Izstājās
-Nikolā LatifiCANWilliams-Mercedes6Izstājās
-Kevins MagnusensDENHaas-Ferrari6Izstājās
-Antonio DžovinaciITAAlfa Romeo-Ferrari6Izstājās
-Karloss SainssESPMcLaren-Renault6Izstājās
-Pjērs GaslīFRAAlphaTauri-Honda0Izstājās
-Makss VerstapensNEDRed Bull-Honda0Izstājās

F1 čempionāta kopvērtējums pēc 9. posma

VietaPilotsValstsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsGBRMercedes190
2.Valteri BotassFINMercedes135
3.Makss VerstapensNEDRed Bull-Honda110
4.Lendo NorissGBRMcLaren-Renault65
5.Alekss AlbonsTHARed Bull-Honda63
6.Lānss StrolsCANRacing Point-Mercedes57
7.Daniels RikjardoAUSRenault53
8.Šarls LeklērsMONFerrari49
9.Serhio PeressMEXRacing Point-Mercedes44
10.Pjērs GaslīFRAAlphaTauri-Honda43
11.Karloss SainssESPMcLaren-Renault41
12.Estebans OkonsFRARenault30
13.Sebastians FetelsGBRFerrari17
14.Daņils KvjatsRUSAlphaTauri-Honda10
15.Niko HilkenbergsGERRacing Point-Mercedes6
16.Kimi RaikonensFINAlfa Romeo-Ferrari2
17.Antonio DžovinaciITAAlfa Romeo-Ferrari2
18.Kevins MagnusensDENHaas-Ferrari1
VietaKomandaPunkti
1.Mercedes325
2.Red Bull Racing-Honda173
3.McLaren-Renault106
4.Renault83
5.Racing Point-Mercedes82
6.Ferrari66
7.AlphaTauri-Honda53
8.Alfa Romeo-Ferrari4
9.Haas-Ferrari1

, 2020-09-13 18:44, pirms 4 gadiem
Bik nesapratu joku pie otrā dzeltenā karoga. Pabrauci garām pitiem, kad paziņoja par SC, nu tad kraties veselu apli lēnā garā. Bet tagad sanāk, ka HAM visu apli nonesās pilnā ātrumā un tikai tad noķēra SC. Šeit gan vairāk laža no SC puses.
, 2020-09-13 18:57, pirms 4 gadiem
Pat es noguru no 3h formulas skatīšanas..Bija interesanti.

#ForzaFerrari
, 2020-09-13 19:07, pirms 4 gadiem
Ferrāri beigās vēl sezonu noslēgs 7. Vietā, . Fetels nevarēja Raselam pat pietuvoties pirms atkal sarkanie karogi parādijās. Tās apmales pie katra trieciena izļurkāja, ka pilnīgi jaāptur sacensības
, 2020-09-13 19:20, pirms 4 gadiem
Vai nu Rasels visus aizmugure sabremzēja , kad uzsāka paātrinājumu, jo priešā braucošiei bija normālu gabalu priekšā , vai nu Latifi pa ātru uzsāka kustību un visi aizmugurē braucošie dirsās ieskrējā. Kāds tur no viņiem kārtīgu sodu ir pelnijis saņemt
, 2020-09-13 19:26, pirms 4 gadiem
F3 bija līdzīgi prikoli, pēc drošības auto, kuru turēja līdz pēdējam līkumam, kaut gan lampas ir jāizslēdz pēdējā sektora sākumā, un tad līderis reāli vilkās līdz starta redelei.
Tā kā avārija bija ieprogrammēta + komandu auzas, jo komandas jau varēja pateikt, kad var gāzēt.
, 2020-09-13 19:34, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Bik nesapratu joku pie otrā dzeltenā karoga. Pabrauci garām pitiem, kad paziņoja par SC, nu tad kraties veselu apli lēnā garā. Bet tagad sanāk, ka HAM visu apli nonesās pilnā ātrumā un tikai tad noķēra SC. Šeit gan vairāk laža no SC puses.
Viņš arī brauca lēnām, tikai lieta tāda, ka Botasam priekšā bija drošības mašīna, kas viņu arī bremzēja. Turklāt Hamiltons bija pirmais, līdz ar to viņš pabrauca garām boksiem, jo darīja, kas ir svarīgākais sacensībās - bija ātrāks par pārējiem. Tādā ziņā saņemt sodu būtu stulbi.
Slēpts komentārs: Emka953
, 2020-09-13 20:06, pirms 4 gadiem
Emka953 rakstīja: Tīteņi kuri izzdomāja MotoGp trasē aizvadīt gonku Garlaicīga konka ka jau vienmēr F1 stils tāds
Trase ir normāla , gonka ar bija ok.
Vot pagaida Soču posmu , kur pēc pirmā pagrieziena varēsi slēgt ārā sacensības , jo trase ir mēsls pēdējais
, 2020-09-13 20:32, pirms 4 gadiem
Haotiska, bet reizē interesanta sacīkste, ja neskaita to, ka uzvarētājs tas pats. Pēc Botasa lieliskā starta šķita, ka beidzot kaut kas varētu mainīties, taču sarkanie karogi visu mainīja, un atkārtotie starti viņam vairs tik perfekti neizdevās (lai gan otrais it kā bija labs, taču Hamelis tāpat kaut kur ieguva lieku ātrumu).
Līdz ar to cīņas par uzvaru nebija, tomēr par 3.vietu un ešelona viducī, arī beigās, gan visai spraigi cīniņi brīžiem ritēja. Vienīgais notikums, kas patiesi izraisīja gandarījumu, bija Kimi cīņa ar vareno Ferrari sacīkšu beigu posmā, kad viņš pēc teicama atkārtotā starta pat ar 5 sek. sodu spēja izkarot 9.vietu, atstājot aiz muguras Fetelu. 👍😀
, 2020-09-13 20:54, pirms 4 gadiem
wizinjsh rakstīja: Bik nesapratu joku pie otrā dzeltenā karoga. Pabrauci garām pitiem, kad paziņoja par SC, nu tad kraties veselu apli lēnā garā. Bet tagad sanāk, ka HAM visu apli nonesās pilnā ātrumā un tikai tad noķēra SC. Šeit gan vairāk laža no SC puses.
SC gandrīz nekad nedodas trasē uzreiz (izņemot gadījumus, kad avārija ir tiešām ļoti smaga), vispirms ir dzeltenie karogi un tikai pēctam tiesnešiem novērtējot situāciju seko SC. Arī šoreiz bija līdzīgi, kādas 5-10 sekundes pēc dzeltenajiem sekoja SC.
, 2020-09-13 20:59, pirms 4 gadiem
Šī nedēļas nogale spilgti parāda, kāda ir atšķirība starp ļoti labu pilotu, kurš jebkurā citā komandā būtu līderis un pilotu kuram ir seši (septiņi?) čempiona tituli. Lai kā Botass turējās pretī Luisam, izškirošajos brīžos Hamiltons visu atkal sakārtoja pa savam.
Un Valteri atkal izkāpjot no mašīnas, kā mazs dusmīgs rūķīs bubināja zem deguna, ka nākamajā posmā viņš atgriezīsies spēcīgāks. Tā gadu no gada, posmu no posma.
, 2020-09-13 21:36, pirms 4 gadiem
Agrāk vai vēlāk par lielo veiksmes devu nāksies šādā vai citā veidā samaksāt. Jebkurš limits reiz tiek izsmelts. Nekas netiek dots par velti.
, 2020-09-13 21:50, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Agrāk vai vēlāk par lielo veiksmes devu nāksies šādā vai citā veidā samaksāt. Jebkurš limits reiz tiek izsmelts. Nekas netiek dots par velti.
Nu, ja tu tā domā, tad tev tā arī būs. Ne visiem dzīve tā iekārtosies. Turklāt Hamiltons jau diezgan ir samaksājis, lai tiktu līdz F1 virsotnei, un mēs vēl nezinām, ko citu viņš ir devis, lai turētos visus šos gadus virsotnē.

Turklāt pēc tava komentāra pie raksta, kur Valteri noveļ vainu uz dzeltenajiem karogiem, varētu arī atgādināt par šī gada Austrijas kvalifikāciju, kur Valteri izbrauca pa zālienu un Hamiltons dēļ tā norāva starta vietu sodu (pelnītu). Vai arī kaut vai iepriekšējā posma notikumus, kur viņš vienkārši bija pārāk tuvu boksiem.

Valteri vienkārši vajadzēja pirmajā braucienā uzstādīt labāku laiku un tad nebūtu jāsūdzās par dzeltenajiem karogiem, jo tās ir sacīkstes, un ir jārēķinās, ka var nesanākt veikt otro braucienu.
, 2020-09-13 21:51, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Agrāk vai vēlāk par lielo veiksmes devu nāksies šādā vai citā veidā samaksāt. Jebkurš limits reiz tiek izsmelts. Nekas netiek dots par velti.
Nepiesauc nelaimi, vajag tomēr kaut kādam saprātam būt, nevis heitot līdz nelabumam.
, 2020-09-13 22:11, pirms 4 gadiem
Ferrari kauns turpinās arī ar jaunajām formulām
, 2020-09-13 22:54, pirms 4 gadiem
>> H.E.N.R.Y.
Es nu neesmu tas lielākais heitotājs, labāk padomā pats, ko citās sadaļās raksti, jo īpaši par Dinamo. 😁
Otrkārt, es nevienam nekādu nelaimi nevēlu. Tas, kā tu manus vārdus iztulkoji, ir tikai un vienīgi tava interpretācija.

>>esprets
Lai nu ko, par veiksmes trūkumu karjerā, jo sevišķi pēdējos gados, Hamiltons nav varējis sūdzēties. Atsevišķos gadījumos, protams, var piemeklēt, ka arī viņam nepaveicas, tomēr citiem braucējiem šī veiksmes palīdzība nav bijusi tik izteikta. It sevišķi, ja vērtējam ilgākā laika posmā (sezonā). Pietiek atcerēties posmu šogad, kad gan viņam, gan Valteri beigās radās problēmas ar riepām, abiem tās uzsprāga, un, kamēr Botass bija spiests veikt reju pilnu apli uz 3 ratiem, lai tiktu līdz boksiem, kā rezultātā palika 11.v., Hamelim šī riepa uzsprāga pāris apļus vēlāk pēdējā aplī, un viņš spēja tikt līdz finišam un uzvarēt.
Šādi gadījumi, kad vienam paveicas, bet otram ne, ir bijuši kopš laika gala, taču parasti tie sadalās puslīdz vienmērīgi starp pilotiem, bet gadījumā ar Hamiltonu tā nav. Mašīna neuzkaras, sadursmes ļoti retas, citreiz citu neveiksmes palīdz uzvarēt... Tas besī, ka viens gandrīz visu laiku uzvar, par spīti jebkādiem apstākļiem. Nenoliedzu viņa talantu un ieguldīto darbu, taču šajā ziņā arī citi neatšķiras. Ja neskaita to, ka vai nu brauc švakākās mašīnās, vai viņiem vienkārši trūkst sportiskās veiksmes.
Esmu ievērojis, ka daži H. fani arī noniecina citu braucēju veikumu un atsevišķas neveiksmes (kaut vai par pēdējo kvalifikāciju, ko norāva dzeltenie karogi) pasniedz kā attiecīgā konkurenta neprasmi, trūkumu, salīdzinājumā ar viņu tik ļoti mīlēto un apbrīnoto čempionu, kas brīžiem jau robežojas ar absurdu. It kā būtu iespējams paredzēt, kur un kad kas notiks. To nespēj neviens, bet dažiem gribas ticēt, ka kāds tomēr spēj. Ticiet vien! 😁😁😁
, 2020-09-13 23:29, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: >> H.E.N.R.Y.
Es nu neesmu tas lielākais heitotājs, labāk padomā pats, ko citās sadaļās raksti, jo īpaši par Dinamo. 😁
Otrkārt, es nevienam nekādu nelaimi nevēlu. Tas, kā tu manus vārdus iztulkoji, ir tikai un vienīgi tava interpretācija.

>>esprets
Lai nu ko, par veiksmes trūkumu karjerā, jo sevišķi pēdējos gados, Hamiltons nav varējis sūdzēties. Atsevišķos gadījumos, protams, var piemeklēt, ka arī viņam nepaveicas, tomēr citiem braucējiem šī veiksmes palīdzība nav bijusi tik izteikta. It sevišķi, ja vērtējam ilgākā laika posmā (sezonā). Pietiek atcerēties posmu šogad, kad gan viņam, gan Valteri beigās radās problēmas ar riepām, abiem tās uzsprāga, un, kamēr Botass bija spiests veikt reju pilnu apli uz 3 ratiem, lai tiktu līdz boksiem, kā rezultātā palika 11.v., Hamelim šī riepa uzsprāga pāris apļus vēlāk pēdējā aplī, un viņš spēja tikt līdz finišam un uzvarēt.
Šādi gadījumi, kad vienam paveicas, bet otram ne, ir bijuši kopš laika gala, taču parasti tie sadalās puslīdz vienmērīgi starp pilotiem, bet gadījumā ar Hamiltonu tā nav. Mašīna neuzkaras, sadursmes ļoti retas, citreiz citu neveiksmes palīdz uzvarēt... Tas besī, ka viens gandrīz visu laiku uzvar, par spīti jebkādiem apstākļiem. Nenoliedzu viņa talantu un ieguldīto darbu, taču šajā ziņā arī citi neatšķiras. Ja neskaita to, ka vai nu brauc švakākās mašīnās, vai viņiem vienkārši trūkst sportiskās veiksmes.
Esmu ievērojis, ka daži H. fani arī noniecina citu braucēju veikumu un atsevišķas neveiksmes (kaut vai par pēdējo kvalifikāciju, ko norāva dzeltenie karogi) pasniedz kā attiecīgā konkurenta neprasmi, trūkumu, salīdzinājumā ar viņu tik ļoti mīlēto un apbrīnoto čempionu, kas brīžiem jau robežojas ar absurdu. It kā būtu iespējams paredzēt, kur un kad kas notiks. To nespēj neviens, bet dažiem gribas ticēt, ka kāds tomēr spēj. Ticiet vien! 😁😁😁
Un ko tādu rakstu DR sadaļā? Par viņu zāģiem prieka komentārus nerakstu, tā ka pārmetumi pilnīgi nevietā.
, 2020-09-13 23:36, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: >>esprets
Lai nu ko, par veiksmes trūkumu karjerā, jo sevišķi pēdējos gados, Hamiltons nav varējis sūdzēties. Atsevišķos gadījumos, protams, var piemeklēt, ka arī viņam nepaveicas, tomēr citiem braucējiem šī veiksmes palīdzība nav bijusi tik izteikta. It sevišķi, ja vērtējam ilgākā laika posmā (sezonā). Pietiek atcerēties posmu šogad, kad gan viņam, gan Valteri beigās radās problēmas ar riepām, abiem tās uzsprāga, un, kamēr Botass bija spiests veikt reju pilnu apli uz 3 ratiem, lai tiktu līdz boksiem, kā rezultātā palika 11.v., Hamelim šī riepa uzsprāga pāris apļus vēlāk pēdējā aplī, un viņš spēja tikt līdz finišam un uzvarēt.
Šādi gadījumi, kad vienam paveicas, bet otram ne, ir bijuši kopš laika gala, taču parasti tie sadalās puslīdz vienmērīgi starp pilotiem, bet gadījumā ar Hamiltonu tā nav. Mašīna neuzkaras, sadursmes ļoti retas, citreiz citu neveiksmes palīdz uzvarēt... Tas besī, ka viens gandrīz visu laiku uzvar, par spīti jebkādiem apstākļiem. Nenoliedzu viņa talantu un ieguldīto darbu, taču šajā ziņā arī citi neatšķiras. Ja neskaita to, ka vai nu brauc švakākās mašīnās, vai viņiem vienkārši trūkst sportiskās veiksmes.
Esmu ievērojis, ka daži H. fani arī noniecina citu braucēju veikumu un atsevišķas neveiksmes (kaut vai par pēdējo kvalifikāciju, ko norāva dzeltenie karogi) pasniedz kā attiecīgā konkurenta neprasmi, trūkumu, salīdzinājumā ar viņu tik ļoti mīlēto un apbrīnoto čempionu, kas brīžiem jau robežojas ar absurdu. It kā būtu iespējams paredzēt, kur un kad kas notiks. To nespēj neviens, bet dažiem gribas ticēt, ka kāds tomēr spēj. Ticiet vien! 😁😁😁
Botass taču visu nedēļas nogali bija ātrāks par Hamiltonu līdz otrajai kvalifikācijas kārtai. Botasam pat bija vairākas lieliskas iespējas šajās sacensībās, ko viņš pats sajāja ar slikto startu 3. reizē, kad pat Rikjardo viņu apdzina.

Turklāt Botass bieži mēdz būt ātrs viena apļa ietvaros, bet sacīkstē viņš reti kad tur līdzi Hamiltonam. Kaut vai Moncā viņš nespēja tikt garām citiem, kamēr Hamiltons tikai 2 komandu mašīnas neapdzina - McLaren un Mercedes.

Pat Niko Rosbergs (visu cieņu, pelnīts tituls pēc tām pūlēm, ko ielika) teica, ka izcīnīt titulu pret Hamiltonu viņam prasīju visu, iedziļināties līdz mazākajai detaļai, būt perfektam svaram līdz gramam, utt., un tas vēl prasīja veiksmi, jo Hamiltonam dzinējs Malaizijā nokūpēja, kad viņš atradās drošā pirmajā vietā (runājot par neveiksmēm, kas maksā čempionu titulus). Vai tā pati sacīkste Ķīnā 2007. gadā, kur viņš no drošas pirmās vietas (kas nodrošinātu čempionu titulu) boksu celiņā nenoturējās, izbrauca grants joslā, un pēc tam Brazīlijā nojuka kārba, līdz ar ko viņš zaudēja daudz vietas un beigās pietrūka 2 punkti, lai pirmajā sezonā kļūtu par čempionu. Tie ir 2 čempionu tituli, kas ir zaudēti kaut vai tikai šādu situāciju dēļ.
, 2020-09-14 00:01, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: >> H.E.N.R.Y.
Es nu neesmu tas lielākais heitotājs, labāk padomā pats, ko citās sadaļās raksti, jo īpaši par Dinamo. 😁
Otrkārt, es nevienam nekādu nelaimi nevēlu. Tas, kā tu manus vārdus iztulkoji, ir tikai un vienīgi tava interpretācija.

>>esprets
Lai nu ko, par veiksmes trūkumu karjerā, jo sevišķi pēdējos gados, Hamiltons nav varējis sūdzēties. Atsevišķos gadījumos, protams, var piemeklēt, ka arī viņam nepaveicas, tomēr citiem braucējiem šī veiksmes palīdzība nav bijusi tik izteikta. It sevišķi, ja vērtējam ilgākā laika posmā (sezonā). Pietiek atcerēties posmu šogad, kad gan viņam, gan Valteri beigās radās problēmas ar riepām, abiem tās uzsprāga, un, kamēr Botass bija spiests veikt reju pilnu apli uz 3 ratiem, lai tiktu līdz boksiem, kā rezultātā palika 11.v., Hamelim šī riepa uzsprāga pāris apļus vēlāk pēdējā aplī, un viņš spēja tikt līdz finišam un uzvarēt.
Šādi gadījumi, kad vienam paveicas, bet otram ne, ir bijuši kopš laika gala, taču parasti tie sadalās puslīdz vienmērīgi starp pilotiem, bet gadījumā ar Hamiltonu tā nav. Mašīna neuzkaras, sadursmes ļoti retas, citreiz citu neveiksmes palīdz uzvarēt... Tas besī, ka viens gandrīz visu laiku uzvar, par spīti jebkādiem apstākļiem. Nenoliedzu viņa talantu un ieguldīto darbu, taču šajā ziņā arī citi neatšķiras. Ja neskaita to, ka vai nu brauc švakākās mašīnās, vai viņiem vienkārši trūkst sportiskās veiksmes.
Esmu ievērojis, ka daži H. fani arī noniecina citu braucēju veikumu un atsevišķas neveiksmes (kaut vai par pēdējo kvalifikāciju, ko norāva dzeltenie karogi) pasniedz kā attiecīgā konkurenta neprasmi, trūkumu, salīdzinājumā ar viņu tik ļoti mīlēto un apbrīnoto čempionu, kas brīžiem jau robežojas ar absurdu. It kā būtu iespējams paredzēt, kur un kad kas notiks. To nespēj neviens, bet dažiem gribas ticēt, ka kāds tomēr spēj. Ticiet vien! 😁😁😁
Nu, ja mēs salīdzinām Hamiltona un tā paša viduvējības MS f1 karjeras laikā, tad Hamiltona veiksme ir viens lietus piliens okeānā .
, 2020-09-14 09:51, pirms 4 gadiem
esprets rakstīja: Botass taču visu nedēļas nogali bija ātrāks par Hamiltonu līdz otrajai kvalifikācijas kārtai. Botasam pat bija vairākas lieliskas iespējas šajās sacensībās, ko viņš pats sajāja ar slikto startu 3. reizē, kad pat Rikjardo viņu apdzina.

Turklāt Botass bieži mēdz būt ātrs viena apļa ietvaros, bet sacīkstē viņš reti kad tur līdzi Hamiltonam. Kaut vai Moncā viņš nespēja tikt garām citiem, kamēr Hamiltons tikai 2 komandu mašīnas neapdzina - McLaren un Mercedes.

Pat Niko Rosbergs (visu cieņu, pelnīts tituls pēc tām pūlēm, ko ielika) teica, ka izcīnīt titulu pret Hamiltonu viņam prasīju visu, iedziļināties līdz mazākajai detaļai, būt perfektam svaram līdz gramam, utt., un tas vēl prasīja veiksmi, jo Hamiltonam dzinējs Malaizijā nokūpēja, kad viņš atradās drošā pirmajā vietā (runājot par neveiksmēm, kas maksā čempionu titulus). Vai tā pati sacīkste Ķīnā 2007. gadā, kur viņš no drošas pirmās vietas (kas nodrošinātu čempionu titulu) boksu celiņā nenoturējās, izbrauca grants joslā, un pēc tam Brazīlijā nojuka kārba, līdz ar ko viņš zaudēja daudz vietas un beigās pietrūka 2 punkti, lai pirmajā sezonā kļūtu par čempionu. Tie ir 2 čempionu tituli, kas ir zaudēti kaut vai tikai šādu situāciju dēļ.
Pag pag... Ķīnā izlidoja no trases ne jau aiz veiksmes trūkuma, viņam toreiz vsp no riepām nekas nebija palicis pāri. Tā bija kļūda stratēģijas.

Tad vēl, ka pēdējā līkumā tika pie čempiona titula.. nu tā bija haļava konrētākā.

Hamiltonam veiksme ir daudz vairāk nekā pārējiem - drošvien stiprākajam veicas un prot izmantot situācijas.

Šajā posmā arī - dzeltenie karogi Q3 un Vertsppens būtu atmetis Hami vismaz līdz P3, bet še ku reku No POWER

Hamiltona tehnikas problēmas ir tik retas, ka nav nemaz vērts pieminēt. 1x sezonā varbūt.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.