Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" par Raikonena komandas biedru varētu norīkot Džiovinaci

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" par Raikonena komandas biedru varētu norīkot Džiovinaci
Antonio Džiovinaci
Foto: Scuderia Ferrari

Ar "Ferrari" rūpnīcas gādību nākamajā F1 sezonā Kimi Raikonena pārinieks "Sauber" komandā varētu būt Antonio Džiovinaci, kurš jau iepriekš dažos posmos startējis pasaules čempionātā, tomēr pēc tam nav spējis rast iespēju piedalīties šajās sacīkstēs.

Šarls Leklērs nākamgad dosies uz "Ferrari", bet Raikonens atgriezīsies "Sauber" sastāvā, kur jau startēja savas F1 karjeras pirmajā sezonā 2001. gadā. Otrs komandas pilots jau vairākas sezonas ir Markuss Ēriksons, kura sponsori ienes komandā prāvus naudas līdzekļus, tomēr nākamajā gadā tas varētu mainīties.

"Alfa Romeo" ir "Sauber" galvenais sponsors, bet "Ferrari" šīs rūpnīcas vārdā sniedz komandai tehnisko atbalstu. Kļuvis zināms, ka 2019. gadā šī sadarbība būs vēl ciešāka, kas varētu nozīmēt "Sauber" iespēju tikt pie jaunākajām "Ferrari" tehnoloģijām, ieskaitot jaudas agregātus, tomēr reizē tas arī palielinātu Maranello bāzētās rūpnīcas ietekmi komandā.

"Tas nav noslēpums, ka vēlos palikt "Sauber" sastāvā, tomēr šīs sezonas atlikušās sacīkstes man būs ļoti svarīgas," izteicies zviedru pilots Ēriksons, liekot noprast, ka viņa vieta komandā nav garantēta.

Iemesls, kāpēc Ēriksons varētu zaudēt vietu komandā, ir "Ferrari" vēlēšanās rast iespēju savam attīstības programmas pilotam Antonio Džiovinaci startēt F1 sacīkstēs. Ņemot vērā savu ietekmi, "Ferrari" šobrīd cenšas panākt, lai tieši viņš nākamgad būtu Raikonena komandas biedrs.

"Džiovinaci ir tiešām labs pilots un liels talants," atzīst F1 speciālists Tonijs Vilanders. "Redzēsim, cik šajā situācijā svērs Ēriksona dolāri vai arī lielāka loma lēmuma pieņemšanā tomēr būs "Alfa Romeo". Būtu jauki, ja Džiovinaci talants izrādītos pārāks par citām lietām."

Džiovinaci jau aizvadījis divas F1 sacīkstes 2017. gadā, kad pārstāvēja "Sauber" krāsas.

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja