Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ar "Covid-19" saslimušais Peress šonedēļ startēs Spānijas F1 posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar "Covid-19" saslimušais Peress šonedēļ startēs Spānijas F1 posmā
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Pēc divu posmu izlaišanas šonedēļ Barselonas trasē F1 pasaules čempionātā atgriezīsies Serhio Peress, kuram testā beidzot uzrādījušās negatīvas "Covid-19" analīzes.

"Racing Point" komandas pilots nevarēja piedalīties aizvadītajos divos "Formula 1" posmos, kas norisinājās Lielbritānijā, Silverstounas trasē, un viņa vietā startēja vācietis Niko Hilkenbergs. Tika ziņots, ka drošības dēļ Hilkenbergs ieradies Spānijā un ir gatavs atkal aizstāt Peresu, taču sportistam veiktas analīzes un tajās redzams, ka viņš ir atveseļojies.

Komandas vadītājs Otmars Šafnauers atklāj, ka viņa padotie aktīvi konsultējās ar medicīnas jomas darbiniekiem, lai saprastu, kad Peresa analīzes varētu atkal būt negatīvas.

"Mēs konsultējāmies ar daudziem ekspertiem, ieskaitot laboratoriju, ko izmantojām visiem saviem darbiniekiem Lielbritānijā notikušajos posmos," stāsta komandas šefs. "Jāatceras, ka šis ir jauns vīruss, kas nozīmē, ka cilvēki daudz par to nezina. Eksperti deva plašu iespējamo laiku, kad Čeko tests atkal varētu būt negatīvs - tas varēja būt termiņā no vienas līdz piecām nedēļām, tomēr daudz kas arī atkarīgs no tā, kad viņš inficējās, un to neviens nevar pateikt."

Peress sezonu uzsāka ar stabiliem rezultātiem, izcīnot divas sestās un septīto vietu, bet tagad viņš kopvērtējumā atkritis uz septīto pozīciju, atrodoties aiz sava komandas biedra Lānsa Strola, kuram šobrīd par sešiem punktiem vairāk.

Ja ne Štīrijas "Grand Prix" saņemtais 15 punktu sods par "Mercedes" izgudrotās bremžu dzesēšanas sistēmas izmantošanu, "Racing Point" pašlaik atrastos trešajā pozīcijā Konstruktoru kausā, bet realitātē komanda ir piektajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...