Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ungārijas posmu varētu atcelt un Austrijā rïkot arī trešās F1 sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Ungārijas posmu varētu atcelt un Austrijā rïkot arī trešās F1 sacīkstes
Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā to, ka Apvienotās Karalistes pārstāvji, dodoties uz nākamā F1 posma norises vietu Ungāriju, riskētu pat ar nokļūšanu cietumā, pastāv varbūtība, ka šīs nedēļas nogalē plānotās sacensības varētu nenotikt Hungaroringā.

Štīrijas "Grand Prix" nedēļas nogalē Austrijā klīda runas par to, ka britiem doties uz Ungāriju ir liels risks, jo šajā valstī noteikts, ka par koronavīrusa dēļ ieviesto strikto ierobežojumu pārkāpšanu tiem, kas nav Eiropas Savienības pilsoņi, draud pat cietumsods.

"Mums būtu jāatrodas vai nu trasē, vai viesnīcā, bet nebūs iespējams iziet ārā pabraukt ar velosipēdu vai paskriet," saka "McLaren" pilots Lendo Noriss.

Tikmēr "Mercedes" braucējs Lūiss Hamiltons pagaidām visos Eiropas F1 posmos plānojis nedēļas nogales pavadīt trases teritorijā, uzturoties motormājā, taču atzīst, ka citādi ir ar pārējiem komandas darbiniekiem.

"Šis ir izaicinošs laiks," saka pasaules čempions. "Mums jābūt drošiem, ka visu uztveram ļoti, ļoti nopietni, ko, domājams, visi arī dara."

Divu Austrijā notikušo "Formula 1" posmu laikā veiktajās analīzēs nevienam nav atklāta saslimšana ar Covid-19, taču ir bijuši gadījumi, kad pārkāpti noteiktie ierobežojumi. Starp pārkāpējiem bijuši abi "Ferrari" piloti, kas kontaktējušies ar cilvēkiem ārpus savas komandas. Šarls Leklērs pēc pirmajā posmā izcīnītās otrās vietas esot atgriezies mājās Monako, bet Sebastians Fetels parādīts televīzijā, runājot ar "Red Bull" vadītājiem bez sejas maksas. Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) par to izteikusi "Ferrari" aizrādījumu un brīdinājusi, ka par turpmākiem protokola pārkāpumiem var pienākties sods.

Ņemot vērā, ka Ungārijā ierobežojumi ir pavisam strikti, bet par pārkāpumiem sportisti, kas nav Eiropas Savienības pilsoņi, var tikt ne tikai pie vērienīga naudas soda, bet pat nokļūt cietumā, F1 vadītājs Čeiss Kerijs un FIA prezidents Žans Tods sākuši sarunas ar minētās valsts pārstāvjiem, lai šādus riskus novērstu. Ja vienoties par labākiem nosacījumiem neizdosies, pastāv iespēja, ka Ungārijas posmu atcels, bet sportisti trešo nedēļas nogali pēc kārtas sacentīsies "Red Bull Ring" trasē.

"Čeiss Kerijs vaicāja man, ko piloti domā par to, ja mēs Austrijā aizvadītu arī trešo sezonas posmu," intervijā vietējam laikrakstam "Osterreich" atklāja "Grand Prix" braucēju asociācijas (GPDA) vadītājs Alekss Vurcs. "Es viņam atbildēju, ka, ja šī ir vienīgā trase, uz ko varam doties, tad šeit var notikt kaut vai desmit posmi. Nepieciešamības gadījumā varam reaģēt zibenīgi. Šeit uz vietas ir viss aprīkojums un tiesneši."

Izmantotie resursi:
grandpx.news

  +1 [+] [-]

, 2020-07-13 11:19, pirms 4 gadiem
Varētu visu sezonu aizvadīt Austrijā.
Burbulī, tā teikt

     [+] [-]

, 2020-07-13 11:40, pirms 4 gadiem
Ņemot vērā, ka AK joprojām skaitās ES dalībvalsts, šāds ungāru lēmums ir pilnīgi nesaprotams... nākamgad - tad gan varēs pret britiem izturēties kā pret 3. pasaules valsti, bet šogad to vēl nedrīkst, tieši tāpat arī briti pret pārējo ES dalībvalstu pilsoņiem nedrīkst izturēties savādāk, kā līdz šim....

     [+] [-]

, 2020-07-13 11:46, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Varētu visu sezonu aizvadīt Austrijā.
Burbulī, tā teikt
Pēc kāda piektā posma visiem apniktu kā divi piloti no vienas komandas cīnās par pirmajām divām vietām.
Ja nu vienīgi laika apstākļi būtu mainīgi no posma uz posmu.

     [+] [-]

, 2020-07-13 12:02, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pēc kāda piektā posma visiem apniktu kā divi piloti no vienas komandas cīnās par pirmajām divām vietām.
Ja nu vienīgi laika apstākļi būtu mainīgi no posma uz posmu.
Man jau apnika. Bez drošības mašīnas nekāda labā gonka nesanāk. Neteiksim, ka citās trasēs nebūtu Meršu pārsvars (Ungārijā varbūt mazāk), bet nu vismaz apstākļu maiņa.

     [+] [-]

, 2020-07-13 18:26, pirms 4 gadiem
Vajadzētu palaist pretējā virzienā, lai interesantāk.
Bet ungāri gan ir mazliet lošāri, jo tas būtu labs pr pasākums nosacītai uzvarai pār covid.