Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Es biju tuvu iekļūšanai "Ferrari" komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Es biju tuvu iekļūšanai "Ferrari" komandā"
Niko Hilkenbergs. Foto: Renault F1 Team

Vācu F1 pilots Niko Hilkenbergs apgalvo, ka 2014. gadā bijis tuvu tam, lai pievienotos "Ferrari", tomēr komandas vadība izlēma, ka iespēja atgriezties jādod tās bijušajam braucējam Kimi Raikonenam. Hilkenbergs atzīst, ka zināma teikšana pie šī lēmuma varētu būt bijusi arī Fernando Alonso.

Karjeru noslēdzot Felipem Masam, uz 2014. gada sezonu "Ferrari" bija jauna Alonso komanda biedra meklējumos. Pārrunas tika veiktas arī ar Hilkenbergu, kurš "Sauber" sastāvā 2013. gadā Beļģijas, Korejas un Brazīlijas posmos ar salīdzinoši vāju tehniku bija iekļuvis pirmajā sešiniekā. Galu galā viņš tomēr pievienojās "Force India" sastāvam.

"Sarunas bija un es domāju, ka kādu brīdi man bija reāla iespēja tikt komandā, bet galu galā viss tomēr pajuka," tagad atceras Hilkenbergs. "Tu nekad nevari būt drošs par šādām lietām, un cilvēki, kuri pieņem lēmumus, nekad neko sīkāk nepaskaidro. Varbūt pietrūka pavisam nedaudz, varbūt daudz - to es tagad patiešām nezinu."

Startējot junioru formulu sacīkstēs, Hilkenbergs dažkārt talanta ziņā tika pielīdzināts Mihaelam Šūmaheram, jo sniegums trasē bija ļoti labs, tika gūtas uzvaras un tituli. Tomēr sportistam tā arī nav bijusi iespēja ne reizi startēt F1 komandās, kas var piedāvāt kaut nelielu iespēju cīnīties par uzvarām. Kanādā pagājušajā nedēļā viņš aizvadīja jau 165. posmu karjerā, un šobrīd ir pieredzējušākais F1 pilots vēsturē, kuram ne reizi nav izdevies kāpt uz pjedestāla.

Ja Hilkenbergs tiktu "Ferrari", viņam būtu jākļūst par Alonso komandas biedru. Spānis 2014. gadā aizvadīja savu pēdējo sezonu "Ferrari" rindās, vēlāk pārejot uz "McLaren". Jautāts par to, vai Alonso bija kāda teikšana par lēmumu, Hilkenbergs atzīst, ka nezina.

"Es arī to gribētu zināt," viņš saka. "Ar Fernando nekad neko nevar zināt, vai viņš patiešām saka to, ko domā. Viņam patīk šāda veida spēlītes, tāpēc es neesmu drošs, vai viņš mani toreiz atbalstīja vai arī nē, bet tagad tā jau ir pagātne."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 09:00, pirms 5 gadiem
Lai gan Alonso tajā brīdī bija top formā viņu varētu saprast. Nedomāju, ka kāds no diviem pašreizējiem top čaļiem gribētu Hulku kā komandas biedru, var sanākt ziepes.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 09:49, pirms 5 gadiem
Halks vienmēr, izņemot šo sezonu, bija pārspējis savus komandas biedrus, tāpēc par Alonso nav pārsteigums. Principā bēdīgi, ka talantīgs sportists tā arī netika pie labas mašīnas. Atceros, ar jau uz grunti ejošu Williams savulaik pole position izcīnīja, tā tik bija sensācija.