Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Neviena no vadošajām komandām negrib Alonso savā sastāvā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Neviena no vadošajām komandām negrib Alonso savā sastāvā"
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada F1 pasaules čempions Niko Rosbergs nācis klajā ar atzinumu, ka pieredzējušo un par ļoti ātro uzskatīto pilotu Fernando Alonso neviena no vadošajām komandām patiesībā nemaz nevēlas redzēt savā sastāvā, nosaucot arī konkrētu iemeslu.

Kanādā Alonso aizvadīja savas 300. sacīkstes "Formulā 1", bet tehnisku problēmu dēļ izstājās. Šonedēļ viņam paredzēta debijas Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kur spānis ir viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru, atšķirībā no F1 čempionāta, kur jau vairākus gadus viņam nav iespēju cīnīties par uzvarām. Pēdējo pjedestālu sportists guva 2014. gadā, bet uzvaru - 2013. gadā.

Lai gan pastāv varbūtība, ka uz nākamo sezonu sastāvi pamainīsies visās trīs komandās, kas šobrīd vienīgās pretendē uz uzvarām - "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull - pat baumu līmenī nav informācijas par to vēlmi dabūt savā sastāvā Alonso.

"Mēs visi gribētu redzēt, ka Alonso brauc kādā no vadošajām komandām," atzīst karjeru jau beigušais Rosbergs. "Tomēr neviena komanda nevēlas viņu savā sastāvā, jo viņš parasti sāk spēlēt politiskās spēlītes. Es patiesi nezinu, vai viņš spēs saglabāt motivāciju. Viņš apzinās, ka ir viens no ātrākajiem, bet kvalificējas 14. pozīcijā. Tas ir neticami."

Jaunākā informācija liecina, ka Alonso šobrīd sācis apsvērt iespēju 2019. gadā startēt "IndyCar" čempionātā. Ja spānis svētdien uzvarēs Lemānā, līdz cerētajam mērķim, prestižajam "Triple Crown" titulam, būs atlicis iegūt tikai vienu kausu, ko piešķir par uzvaru "Indy 500" autosacīkstēs. Iespējams, arī nākamgad Alonso pārstāvēs "McLaren", taču jau "IndyCar" seriālā, kur komanda apsver plānu aizvadīt pilnu sezonu.

Izmantotie resursi:
F1Today.net
Car News, Car Reviews, Racing and Auto Show...