Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA nespēj tikt galā ar Kanādas F1 trases murkšķiem

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA nespēj tikt galā ar Kanādas F1 trases murkšķiem
Grožāna mašīna antispārns pēc murkšķa notriekšanas
Foto: Motorsport.com

F1 sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings atzīst, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir bezspēcīga pret murkšķiem, kas regulāri uzrodas Monreākas sacīkšu trasē, reizēm arī pakļūstot zem riteņiem. Aizvadītās nedēļas nogalē vienu no šiem dzīvniekiem notrieca Romēns Grožāns.

Murkšķi bijuši Monreālas trases problēma jau kopš 1978. gada, kad te pirmo reizi risinājās "Formula 1" sacīkstes. Ik pa laikam kāds no pilotiem ar šiem vāveru dzimtas dzīvniekiem sastopas trasē un tos notriec. Šoreiz incidents notika piektdien treniņbraucienos, kad vienu no tiem aizķēra "Haas" komandas pilots Grožāns.

"Ir mazliet nepatīkami, jo viņi to arī parādīja televīzijā," atzina Grožāns. "Esmu pārsteigts, ka viņi to nenovāca no trases. Žēl gan dzīvnieku, gan manas mašīnas priekšējo antispārnu. Mums jau tā ir ierobežots rezerves daļu skaits."

Murkšķi bija viena no tēmām, kas tika izrunāta FIA un pilotu tikšanās laikā piektdienas pēcpusdienā.

"Es viņiem situāciju izskaidroju," saka sacīkšu direktors Vaitings. "Protams, mēs redzējām šo murkšķi. Mēs jautājām tiem, kas ir eksperti šajā lietā, vai iespējams mēģināt to noķert, bet mums pateica, ka to darīt būtu diezgan negudri. Jutām, ka labāk atstāt to tur, kur tas ir, cerot, ka tas neizskries uz ceļa, kas tomēr, diemžēl, notika. Murkšķi ir raksturīgi šai salai, tie tiek aizsargāti, bet visām varītēm cenšas nokļūt vietās, kur tiem nebūtu jābūt. Mēs vienmēr cenšamies noslēgt visus caurumus, bet tie izrok jaunus un, kā zināt, nereti dodas uz trasi. Tas nav patīkami, bet neko daudz mēs nevaram darīt, lai to novērstu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-06-13 16:05, pirms 6 gadiem
"-Kā jūs cīnaties ar murkšķiem?
- Ekoloģiski visdabiskākajā veidā. Palaidām uz trases pāris murkšķu dabiskos ienaidniekus jaguārus..."