Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Brandls: "Raikonens ir sasniedzis sava ceļa galu"

Brandls: "Raikonens ir sasniedzis sava ceļa galu"
Kimi Raikonens (no kreisās)
Foto: LAPRESSE/Scanpix

Bijušais "Formula 1" pilots Martins Brandls, kurš šobrīd darbojas kā sacīkšu eksperts un komentētājs televīzijā, uzskata, ka "Ferrari" komandai vajadzētu atbrīvoties no Kimi Raikonena, viņa vietā pieņemot kādu jaunāku un spējīgāku pilotu, vēlams Danielu Rikjardo vai Šarlu Leklēru.

Ar nelielu pārtraukumu, Raikonens F1 čempionātā startē kopš tālā 2001. gada, bet pēdējo uzvaru guva pirms tieši 100. sacīkstēm, 2013. gada pavasarī. Arī šogad 38 gadus vecā somu sportista sniegums ir vājāks, salīdzinot ar komandas biedru Sebastianu Fetelu, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā Kanādā.

"Komandai vajadzētu uztraukties par Kimi sniegumu," atzīst Brandls. "Zinu, ka viņš ir viens no populārākajiem pilotiem, bet, pēc pieļautās kļūdas kvalifikācijā, sacīkstēs viņš finišēja gandrīz pusminūti aiz komandas biedra. Kas viņiem būtu jādara? Manā skatījumā, Kimi ir sasniedzis sava ceļa galu. Reizēm viņš uzplaiksnī ar spēju parādīt īstu ātrumu, bet viņš vairs nav spējīgs pastāvīgi veikt sacīkstes vajadzīgajā tempā. Tāpat viņš nav efektīvs "ieroču pienesējs" Sebam. Uzvarēt Konstruktoru kausā, tas "Ferrari" ir supersvarīgs uzdevums - viņi titulu skaitu uz savu ielas mašīnu paneļiem attēlo ne jau prieka pēc vien. Ja viņi grib uzvarēt šajā ērā, kad jāsacenšas pret "Red Bull" un "Mercedes", nākamgad komandā jābrauc Rikjardo vai Leklēram. Un Fetelam ar to jāsamierinās."

Tāpat kā daudzi citi, arī Brandls uzskata, ka debitants Leklērs, kurš pērn kļuva par "Formula 2" čempionu, bet šobrīd startē "Sauber" komandā, ir liels jaunais talants, kura spējas "Ferrari" vajadzētu izmantot jau tagad. Par spīti tam, ka viņa mašīna ne tuvu nav viena no ātrākajām, Monreālā jau trešo reizi šosezon līgumsaistībās ar "Ferrari" rūpnīcu Leklērs spēja finišēt pirmajā desmitniekā.

"Viņš pavisam noteikti ir piemērots F1 čempionāta," secina Brandls. "Nav bieži tādas reizes, kad "Ferrari" uzņemas risku ar jaunajiem braucējiem, bet tagadējā paaudze ir mainījusies. Šobrīd pilotus var sadalīt trīs grupās - tādi kā Alonso un Raikonens ir vienā galā, tad pa visu ir Grožāns un Hilkenbergs, bet pēc tam nāk bariņš jauno censoņu, un "Ferrari" nevēlētos, lai labākos no viņiem dabū kāds cits."

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2018-06-13 09:45, pirms 6 gadiem
Ja formula tiek pielāgota vienam braucējam, tad otrs pat gribot neko nevar izdarīt.
Raikonenu tur kā tehnikas testētāju, pie tam, regulāri cīnās ar tehniskiem defektiem, kamēr Feteļš kaut kā ir pasargāts no tā.
Pat RedBull laikos Webers varēja iekost atsevišķas trasēs, kurās Feteļš nu nekādīgi arī šodien vēl nemāk izņemt dažus līkumus, piemēram, Barcelona pēdējā lēnā sekcija, Monako pēdējā sekcija, Ungārija, kaut gan formula bija tikai un vienīgi būvēta pirmā pilota vajadzībām.
, 2018-06-13 09:50, pirms 6 gadiem
Nu nevajag te aizstāvēt Raikkonenu, nav viņam vairs motivācijas, tāds pats kā Gulbis palicis. Visu kvalifikāciju ir ātrs, var cīnīties par top3, bet tad kad vajag kļūdās. Sacīkstēs vispār bez variantiem, startā kuro sacīksti pēc kārtas jau nespēj neko izdarīt. Nav tur stāsts vairs par tehniku, bet gan par gribēšanu un varēšanu. Žēļ skatīties, visu laiku ceru ka saņemsies, bet nu ... Lai godam nobeidz sezonu un ir priekšā vismaz Red Bull braucējiem kopvērtējumā. Alonso jau tāds pats, nedomāju ka ieliekot Ferrari viņš tur sāks spridzināt. Viņu laiks ir pagājis, diemžēl.
, 2018-06-13 09:50, pirms 6 gadiem
tikai dēļ Raikonena vēl skatos F1
, 2018-06-13 10:12, pirms 6 gadiem
martins_ms rakstīja: Nu nevajag te aizstāvēt Raikkonenu, nav viņam vairs motivācijas, tāds pats kā Gulbis palicis. Visu kvalifikāciju ir ātrs, var cīnīties par top3, bet tad kad vajag kļūdās. Sacīkstēs vispār bez variantiem, startā kuro sacīksti pēc kārtas jau nespēj neko izdarīt. Nav tur stāsts vairs par tehniku, bet gan par gribēšanu un varēšanu. Žēļ skatīties, visu laiku ceru ka saņemsies, bet nu ... Lai godam nobeidz sezonu un ir priekšā vismaz Red Bull braucējiem kopvērtējumā. Alonso jau tāds pats, nedomāju ka ieliekot Ferrari viņš tur sāks spridzināt. Viņu laiks ir pagājis, diemžēl.
Alonso stabili izpogā vēl jo projām nākotnes čempionu Vandornu.
, 2018-06-13 10:41, pirms 6 gadiem
Visam savs laiks!
Visu cieņu Raiko, bet viņa laiks ir doties citu izaicinājumu meklējumos.
, 2018-06-13 10:44, pirms 6 gadiem
foreigner rakstīja: tikai dēļ Raikonena vēl skatos F1
varēsi skatīties WRC
, 2018-06-13 18:15, pirms 6 gadiem
Var tikai piekrist Brandla viedoklim.
, 2018-06-14 00:24, pirms 6 gadiem
martins_ms rakstīja: Nu nevajag te aizstāvēt Raikkonenu, nav viņam vairs motivācijas, tāds pats kā Gulbis palicis. Visu kvalifikāciju ir ātrs, var cīnīties par top3, bet tad kad vajag kļūdās. Sacīkstēs vispār bez variantiem, startā kuro sacīksti pēc kārtas jau nespēj neko izdarīt. Nav tur stāsts vairs par tehniku, bet gan par gribēšanu un varēšanu. Žēļ skatīties, visu laiku ceru ka saņemsies, bet nu ... Lai godam nobeidz sezonu un ir priekšā vismaz Red Bull braucējiem kopvērtējumā. Alonso jau tāds pats, nedomāju ka ieliekot Ferrari viņš tur sāks spridzināt. Viņu laiks ir pagājis, diemžēl.
It kā tu labāk zinātu, kam ir vai nav motivācijas. Smieklīgi. Ja Kimi zaudēs motivāciju, tad pats aizies. Un, ja tie jaunie būtu tik labi, tad viņi sen brauktu lielajās komandās. Taču pieredzes ziņā viņi nevar konkurēt, tāpēc arī vecie buki joprojām brauc, jaunie lai pabrauc mazākās komandās un uzkrāj pieredzi. Runājot par Kimi, pēdējos gados viņam pārāk bieži neveicas, atšķirībā no Fetela, un ne tik daudz paša kļūdu dēļ, bet gan lielākoties tehnisku iemeslu dēļ. Citiem šajā ziņā, īpaši Fetelam un Hamiltonam, ķibeles lielākoties iet ar līkumu, viņiem veicas vairāk nekā "vidējam pilotam", un tāpēc arī viņi cīnās par tituliem. Bez veiksmes par čempionu nevar kļūt, un arī kādas komandas dominances gados tās pilotu (līdzvērtīgu!) divkaujā uzvar veiksmīgākais.
, 2018-06-14 09:11, pirms 6 gadiem
Man vienalga ko pats Raikkonens intervijās saka, viss ir acīmredzams. Cik apdzīšanas viņš ir veicis startos? Tajā pašā Kanādā, viņš sāka krietni ātrāk bremzēt par citiem. Kvalifikācijā kļūda. Tās ir viņa paša pieļautas, nevis kāda tur neveiksme! Tas ko šobrīd rāda Raikkonens ir atblāzma no tā kas viņš agrāk bija, ar to vairs nepietiek lai paliktu F1. Tā ir realitāte. Nepārproti, esmu Kimi fans, bet tas nenozīmē ka esmu akls. Cik posmus jau pēc kārtas viņš tā arī nespēj iesaistīties cīņās, vnk brauc. Un nevajag te fantazēt par formulām, jā Verstapens nav īpaši gudrs, bet viņš cīnās! Viņā to var redzēt, Raikkonenam izskatās apmierina algas čeks un pofig par visu pārējo.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.