Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Lēmums atteikties no "Honda" dzinējiem bija "McLaren" kļūda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Lēmums atteikties no "Honda" dzinējiem bija "McLaren" kļūda"
Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko ir pārliecināts, ka "McLaren" komanda pieļāvusi lielu kļūdu, atsakoties no "Honda" dzinējiem. Viņš atgādina, ka šo sezonu "McLaren" sāka, cerot, ka varēs cīnīties ar vadošajām trim komandām, tomēr rezultātā iepriekšējā posmā Bahreinā bija lēnāka pat par "Toro Rosso", kas šogad sākusi lietot "Honda" jaudas agregātus.

Ar "Honda" motoru apgādātā "Toro Rosso" formula palīdzēja Pjēram Gaslī Bahreinā izcīnīt ceturto vietu. Tikmēr "McLaren" piloti Fernando Alonso un Stofels Vandūrns, kuru mašīnas šogad aprīkotas ar "Renault" dzinējiem, ieguva septīto un astoto vietu.

"Alonso gribēja cīnīties ar "Red Bull", bet palika aiz "Toro Rosso"," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" ironiski saka Marko. ""McLaren" komanda nespēj būt tik augstu, turklāt "Honda" motors nav vienīgais, kas viņu mašīnām neļāva būt ātrām - šobrīd tā ir lēnākā no visām "Renault" dzinēju izmantotājām."

"Renault" motorus "Formulā 1" izmanto vēl arī šī ražotāja rūpnīcas komanda, kā arī "Red Bull".

Marko pievienojas to cilvēku viedoklim, kuri uzskata, ka "McLaren" vienība ir pieļāvusi stratēģisku kļūdu: "Viņi ne vien ir zaudējuši dzinēju, kas kļūst labāks un labāks, viņi arī iztērējuši milzum daudz naudas."

Tikmēr Vandūrns atzīst, ka ir pamats salīdzināt "McLaren" un "Red Bull" komandu ātrumu.

"Mēs skaidri esam noteikuši "Red Bull" par savu atskaites punktu, tādēļ sniegums ir jāsalīdzina," stāsta beļģu autosportists. "Tomēr šobrīd sezona tikai sākusies, ir jāpagaida, kamēr saņemsim jaunākās detaļas, tad arī varēsim redzēt, cik patiesībā augstu šajā hierarhijā atrodamies."

Izmantotie resursi:
F1Today.net