Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Sauber" komandā uz posmu Bahreinā atgriežas Verleins

"Sauber" komandā uz posmu Bahreinā atgriežas Verleins
Paskāls Verleins
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Izlaidis pirmos divus posmus fiziskās formas dēļ, uz šīs nedēļas nogalē gaidāmajām F1 sacīkstēm Bahreinā "Sauber" sastāvā atgriezies vācietis Paskāls Verleins. Tikmēr Antonio Džovinaci atkal atgriežas testpilota lomā.

Pēc janvārī Čempionu sacīkstēs (Race of Champions) piedzīvotās avārijas Verleins kādu laiku bija spiests ieturēt mierīgu režīmu. Aizvadījis pirmā F1 posma treniņbraucienus Melburnā, sportists paziņoja, ka ir pārāk sliktā fiziskajā formā, lai piedalītos sacīkstēs, tādēļ viņa vietā stājās "Ferrari" un "Sauber" testpilots Džovinaci.

Verleina aizstājējs Džovinaci F1 debijā Austrālijā pārsteidza ar sniegumu kvalifikācijā un sacīkstēs finišēja respektablajā 12. vietā, kamēr Ķīnā viņš avarēja gan kvalifikācijā, gan sacensībās.

Bahreinas Grand Prix būs Verleina pirmās sacensības "Sauber" sastāvā. Komandai viņš pievienojās tikai pirms šīs sezonas, bet iepriekš vienu gadu startēja šobrīd jau bankrotējušajā "Manor" vienībā.

Čempionu sacīkstēs Maiami šogad Verleins piedzīvoja iespaidīgu avāriju, savainojot muguru, tika konstatēti arī mikro lūzumi. Pirmos F1 testus viņš izlaida, bet otrajos piedalījās. Tiesa, vairākas nedēļas sportists nevarēja aizvadīt fiziskos treniņus, kas šogad, kad F1 bolīdi kļuvuši grūtāk pilotējami, ir vēl svarīgāks faktors nekā līdz šim.

Bahreinas posms sāksies ar treniņbraucieniem piektdien, kas gaidāmi plkst. 14:00 un 18:00 pēc Latvijas laika. Sestdien plkst. 15:00 notiks trešais treniņš, bet kvalifikācijas braucienu sākums paredzēts plkst. 18:00. Sacīkstes notiks svētdien, ar startu plkst. 18:00.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2017-04-16 15:22, pirms 7 gadiem
Smalkajiem valodniekiem- Paskals Vērlains.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.