Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Smedlijs: "Uzvarētāji diez vai pēkšņi kļūs par zaudētājiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Smedlijs: "Uzvarētāji diez vai pēkšņi kļūs par zaudētājiem"
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pieredzējušais sacīkšu inženieris Robs Smedlijs, kurš šobrīd strādā "Williams" komandā, uzskata, ka F1 noteikumu izmaiņas būtiskas pārmaiņas spēku samēros nebūs nesušas, ar to domājot, ka spēcīgākās komandas pēkšņi nekļūs konkurēt nespējīgas un otrādi.

"Es ceru, ka tas nedaudz pamainīs kārtību, bet nedomāju, ka būs redzamas pilnīgas spēku samēra izmaiņas," prognozē Smedlijs. "Formulā 1 bez ievērojamiem budžeta līdzekļiem neviens nekad nav ieguvis titulu. Naudai ir liela nozīme, vismaz šī brīža F1 ērā. Tas nozīmē, ka kāda no vājākajām komandām pēkšņi nepievienosies stiprāko vienību bariņam."

Daudzi uzskata, ka čempionvienība "Mercedes" aizvien būs ātrākā, kamēr "Red Bull" un "Ferrari" varētu ieņemt nākamās vietas spēku samēru ziņā. Tāpat tiek gaidīts, vai progresēt spēs "McLaren" un "Williams" vienības, kas pēdējos gados izkritušas no cīņas par uzvarām. Tieši tas būtu nepieciešams, lai palielinātu intrigu, uzskata Smedlijs. Nedrīkst aizmirst arī par "Renault" rūpnīcas komandu, kas pirmo sezonu startēs ar pašu gatavotu šasiju.

"Būtu jābūt vairāk iespējamajiem uzvarētājiem, jo tad fani pirms sacīkšu nedēļas nogales varētu prātot, kurš uzvarēs šoreiz," uzskata 43 gadus vecais Smedlijs. "Ja izredzes uzvarēt būtu četriem, pieciem pilotiem, tas būtu tiešām aizraujoši un ceru, ka jaunie noteikumi mums šādu iespēju būs devuši."

Tāpat Smedlijs uzskata, ka 2017. gada F1 sezonas laikā būs vērojama komandu attīstīšanās, līdz ar to viņš prognozē, ka tā komanda, kas pirmajā posmā izrādīsies ātrākā, ļoti iespējams, sezonas finālposmā tāda vairs nebūs.

"Domāju, ka tā komanda, kas būs ātrākā Austrālijā, nebūs ātrākā arī Abū Dabī," viņš saka. "Paredzu, ka sezonas gaitā spēku samēri mainīsies. Ja tas tiešām notiks, noteikumu izmaiņas būs devušas vajadzīgo rezultātu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...