Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Viljamsa: "Komanda bija jāpārdod, lai tēvs nepaliktu bez naudas"

Viljamsa: "Komanda bija jāpārdod, lai tēvs nepaliktu bez naudas"
Foto: Motorsport.com

"Williams" bijusī vadītāja Klēra Viljamsa atzīst, ka leģendāro F1 komandu bijis nepieciešams pārdot, jo pretējā gadījumā tā vienkārši būtu bankrotējusi. Tāpat viņai bijis svarīgi, lai tēvs Frenks Viljamss, kurš šo vienību dibināja pirms vairāk nekā četrām desmitgadēm, sava ilgā darba rezultātā nepaliktu bez naudas.

"Williams" vienība startēt pasaules čempionātā uzsāka vēl pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. Deviņas reizes tai izdevies uzvarēt Konastruktoru kausā, iegūti septiņi tituli pilotu ieskaitē, kā arī izcīnītas uzvaras 114 posmos. Pēdējos gados gan viss strauji gāja uz leju, komandai trūka finansiālo līdzekļu, tika piedzīvoti lieli zaudējumi, kas smagi atsaucās uz rezultātiem.

"Kad sākās koronavīruss, varējām paskatīties uz lielāku kopainu, un bija par ko padomāt - kā turpināt dalību sacīkstēs un saglabāt biznesu lokdauna laikā," stāsta Klēra Viljamsa. "Tad pieņēmām lēmumu, ka nepieciešamas investīcijas vai arī komanda ir jāpārdod. Mums nebija izvēles. Faktiski bijām izdarījuši visu, ko varējām."

Trešā panākumiem bagātākā komanda "Formula 1" vēsturē jaunu īpašnieku rokās nonāca pagājušajā vasarā, kad to iegādājās ASV privāto investoru apvienība "Dorilton Capital". Pēc nodokļu nomaksas iegūtā summa mērāma 112 miljonu eiro apmērā, no kuriem 52 procenti, kā galvenajam līdzīpašniekam, pienācās Frenkam Viljamsam.

"Svarīgākais bija saglabāt komandu," atzīst Viljamsa. "To sakot, es domāju, ka darbiniekiem ir jābūt drošiem par savu darbu un to, ka komanda pastāvēs arī turpmāk. Tāpat es gribēju, lai manam tētim tā visa rezultātā būtu iespēja tikt pie naudas par savu izdarīto darbu. Visu nostrādāto gadu laikā viņš no komandas nebija izņēmis nevienu peniju, tāpēc gribēju, lai viņam kaut kas paliek mantojumā. Es uz to uzstāju diezgan dedzīgi, ņemot vērā, kādā situācijā komanda bija atradusies pēdējos gadus. Man nešķita, ka būtu pareizi turpināt visu tikai tāpēc, lai Viljamsu ģimene paliktu sportā. Ja mēs tā darītu, sāktos maksātnespēja un beigās nebūtu nekā."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2020 Formula 1...


, 2021-01-13 07:38, pirms 3 gadiem
Loģiski
, 2021-01-13 11:12, pirms 3 gadiem
Williams bija stipri, kad komandu reāli stūrēja pats vecais, Heds un Ņuijs. Kad Ņuijs pārcēlās uz McLaren, komanda sāka lejupceļu, jo Heds arī tika nostumts malā.
Un tad vēl tas dzinējs mecachrome ļoti labi pierādīja, ka bez rūpnīcas atbalsta aka lielām naudas investīcijām, motoru nav iesējams attīstīt.
UN tikai tāpēc RedBull grib iesaldēt motoru attīstību, jo nespēs pavilkt Hondas motora attīstību.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.