Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Grožāns atrāda šausminošajā F1 avārijā gūtos apdegumus

Grožāns atrāda šausminošajā F1 avārijā gūtos apdegumus
Foto: AFP/Scanpix

"Formula 1" pilots Romēns Grožāns sociālajos tīklos izplatījis attēlus, kuros redzams, kādus apdegumus viņa rokas guva pērn Bahreinas trasē piedzīvotajā šausminošajā avārijā.

Bahreinas "Grand Prix" sacensību laikā "Haas" komandas tā brīža pilots ietriecās barjerā, kā rezultātā viņa mašīna tika pāršķelta uz pusēm un pamatīgi uzliesmoja. Lai gan vizuāli tā bija, iespējams, šausminošākā avārija, kas F1 pasaules čempionātā notikusi pēdējās desmitgadēs, sportists cauri tika ar salīdzinoši vieglām sekām.

Bija zināms, ka 34 gadus vecais sportists guvis abu roku apdegumus, tādējādi nevarēja piedalīties sezonas atlikušajos divos posmos. Kopš izrakstīšanas no slimnīcas trīs dienas pēc negadījuma, Grožāns atpūšas savās mājās Šveicē, bet tagad publiski atrādījis, kā izskatās viņa apdegušās rokas, kas beidzot pienācis laiks noņemt apsējus.

Grožāns liesmās pavadīja aptuveni 30 sekundes, pirms spēja no tām pilnībā izkļūt. Pagātnē šāda avārija visai noteikti būtu beigusies letāli, turklāt sportists uzsver arī "halo" aizsargierīces lomu.

"Vēl pirms dažiem gadiem es nebiju par "halo" ieviešanu, bet tagad domāju, ka tā ir lieliskākā lieta, ko esam ieviesuši "Formulā 1"," viņš saka. "Bez tās es šobrīd šeit ar jums nevarētu runāt."

Grožāns šo šausminošo notikumu atcerēsies arī kā, iespējams, savas pēdējās sacīkstes "Formulā 1". Uz nākamo sezonu viņam līguma nav, līdz ar to F1 karjera visticamāk ir beigusies. Tiesa, braucējs jau pavēstījis, ka dažādu piedāvājumu no citiem čempionātiem netrūkst.


Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.