Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Sennas un Prosta ēra šobrīd tiktu uzskatīta par garlaicīgu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Sennas un Prosta ēra šobrīd tiktu uzskatīta par garlaicīgu"
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"McLaren" komandas pilots Fernando Alonso uzskata, ka mūsdienās tik ļoti slavinātā Airtona Sennas un Alēna Prosta ēra šī brīža F1 līdzjutējiem šķistu garlaicīga.

"Formula 1 tajos laikos bija ļoti garlaicīga," viņš saka. "Ja paskatāmies sacīkstes no 1985., 1988. vai 1992. gada, ir iespējams to laikā aizmigt, jo dominēja viena komanda, ceturtās vietas ieguvējs tika apsteigts par apli, bet mašīnas brauca gandrīz pusminūtes attālumā viena no otras. Desmit piloti nesasniedza finišu, jo bija problēmas ar mašīnu izturību. Televīzijas reitingi un līdzjutēju skaits mūsdienās sarūk, līdzīgi kā tas bija garlaicīgajos astoņdesmitajos gados, kad Senna, Prosts un visi pārējie taupīja degvielu, riepas un darīja tamlīdzīgas lietas."

Alonso uzskata, ka pēdējais lielais "sprādziens" Formulā 1 notika šī gadsimta pirmajā desmitgadē, bet pēc tam sekoja lejupslīde.

"Manuprāt čempionāts tobrīd krietni izauga," saka divkārtējais F1 čempions. "Pievienojās daudzi ražotāji, kā "BMW" un "Toyota", daudzi ienāca čempionātā. Arī līdzjutēju interese un televīzijas reitingi sasniedza maksimālo atzīmi. Mēs atvērām čempionātu jaunām valstīm - mums bija sacīkstes Korejā un Indijā, mēs braucām Singapūrā un rīkojām divus posmus Spānijā. Iespējams, mēs to situāciju neapzinājāmies. Izmaksas bija ļoti augstas, tehnoloģiskā attīstība bija ļoti liela un daži ražotāji aizgāja."

Sportists uzskata, ka sportisti tieši pēc karjeras beigšanas tiek padarīti par elkiem, līdz ar to arī daudzi mūsdienu F1 piloti nākotnē tiks vērtēti kā leģendas.

"Kad tu beidz karjeru, tevi uztver kā fantastisku personību, tā tas ir arī ar Felipi Masu un Marku Vēberu," skaidro Alonso. "Arī piloti no astoņdesmitajiem gadiem ir lieliski čempioni, elki. Tādi sportisti kā Lūiss Hamiltons un Sebastians Fetels būs elki tiem, kas šobrīd vēl brauc kartingā."

Fernando Alonso iepriekš atzinis, ka varētu beigt karjeru jau šī gada izskaņā, ja viņam nesagādās baudu braukšana ar jaunās paaudzes F1 bolīdiem, kas tiks izmantoti gaidāmajā sezonā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-01-13 14:39, pirms 7 gadiem
Piekrītu

  +5 [+] [-]

, 2017-01-13 14:50, pirms 7 gadiem
Sāksim ar to, ka sports ir zaudējis savu kolorītu, neviens vairāk neizrunājās tā kā Irvains vai Senna.
Bet nu nezinu, vai teiksim 86. gada sezona bija garlaicīga
1986 F1 Results & Standings Schedule |...

  +1 [+] [-]

, 2017-01-13 16:12, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Piekrītu
kā var piekrist, ja sezonas čempions kļuva zināms pēdējā posmā Japānā? 1988.gadā ieskaitē gāja labākie 11 no 16, Senna uzvarēja no 16.vietas, 89.gadā Prosts ieslaucīja Sennam sānos, Prosts čempions, 90.gadā Senna noslaucīja Prosta Ferrari, Senna čempions, 91.gadā Prostu izmeta no Ferrari, un ja Japānā Mansels nebūtu izlidojis no trases, Senna nebūtu kļuvis par čempionu. Šumakers mēģināja arī sist ārā, vienreiz sanāca ar Hilu, 1997.gada sezonā viņu par to diskvalificēja no visas sezonas. Neviens cits nav tā cīnījies, kā Senna un Prosts. Pie tam, 1993.gada vēsturē Senna ar McLaren vienīgais spēja turēt uber Williams, pie tam, 1993.gada Doningtonā Senna parādīja visai pasaulei, kurš ir karalis, un kurš ir vienkārši puika.
Un 1985.gadā cīnījās Prosts pret Laudu, 1988.gadā Senna ar Prostu cīnījās līdz pēdējam, a 1992.gadā Prosts nebrauca. Alonso sapi.sās vēsturē.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-13 16:12, pirms 7 gadiem
Nezinu, ko 92. gadā darīja Alonso, bet es tieši no tās sezonas sāku skatīties F1 un varu teikt, ka pilotu izstāšanās dēļ nobrukušām mašīnām patiesībā bija interesants moments, nevis kaut kas garlaikojošs. Par vienu izteikti spēcīgu komandu Alonso ir taisnība, taču tā ir arī mūsdienās - pēdējos gados uzvar Mercedes, bet citi pie uzvarām tiek tad, ja šamējiem kaut kas galīgi saiet greblī. Pirms tam bija RedBull ēra, vēl pirms tam Ferrari ērā, un tā varam iet vēl senākos laikos. Vienīgais, ar ko mūsdienu F1 ir interesantāka par 90. gadu F1, ir lielais apdzīšanu daudzums - DRS nopelns. Toties šo pozitīvo efektu ir sačakarējusi obligātā prasība sacīkstes laikā izmantot divu dažādu cietību riepas. Var jau būt, ka kādiem tas liekas intriģējoši, ka ātrs pilots obligātā kārtā uz trešdaļu sacīkstes tiek padarīts par 1,5 sekundēm aplī lēnāks. Man tas traucē un nepatīk.

     [+] [-]

, 2017-01-13 16:49, pirms 7 gadiem
Pareizi Alonso saka, būtu tagad tādi atstatumi visi čīkstētu vēl vairāk. Un te var glorificēt cik grib, reguāri top 5 ir minūte starpā. Top 10 finišē, pārējie izstājas. Paskataties 1988 status, Senna ar Prostu sitās, pārējie pa apli tiek apdzīti.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-13 18:37, pirms 7 gadiem
Pareizi jau Alonso saka. Viena lieta ir, ka cilvēkiem vienmēr agrāk zāle ir bijusi zaļāka un debesis zilākas, otra lieta ir, ka nekad nav labi.
Edgars min, ka šodienas piloti neizrunājas tā, kā savulaik to ir darījuši Īrvains un Senna, bet atliek šodien kādam no pilotiem pateikt kaut ko ārpus rāmjiem, kā visi metas virsū gānīt.
Cilvēkam nekad nebūs labi.