Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eklstouns: "Domāju, ka Fetels neturpinās startēt F1"

Eklstouns: "Domāju, ka Fetels neturpinās startēt F1"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Bijušais "Formula 1" boss Bernijs Eklstouns paredz, ka četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels pēc nākamās sezonas noslēgs savu karjeru.

"Ferrari" iespējamais sastāvs 2021. gada sezonā ir viena no apspriestākajām tēmām F1 aizkulisēs. Retais šaubās par Šarla Leklēra palikšanu komandā, taču kā iespējamie Fetela aizstājēji tiek minēti Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens.

Eklstouns uzskata, ka 32 gadus vecajam Fetelam vairs nav tāda izsalkuma pēc uzvarām kā agrāk, tādēļ šogad viņš piekāpās savam jaunajam komandas biedram Leklēram, kurš ienācis "Ferrari" ne vien ar savu talantu, bet arī krietni kvēlāku degsmi uzvarēt.

"Pēdējā laikā es neesmu redzējis Sebastianā vēlmi kaut ko darīt, lai uzvarētu," intervijā "Sport Bild" teica 89 gadus vecais Eklstouns, kurš savulaik Fetelu sauca par savu labu draugu. "Es neliktu uz to, ka Fetels paliks F1 čempionātā pēc 2020. gada. Tomēr es zinu, ka viņš pieņems pareizo lēmumu."

Runājot par 22 gadus veco Leklēru, kurš šogad izcīnīja savas pirmās uzvaras karjerā, Eklstouns atzīst: "Jaunais Šarls Leklērs man ļoti atgādina Mihaelu Šūmaheru, un viņš var kļūt par lielu pilotu."

Lai gan Fetels ne reizi nav uzvarējis F1 čempionātā kopš pievienošanās "Ferrari" komandai 2015. gadā, sportista alga ir ļoti iespaidīga - aptuveni 35 miljoni eiro sezonā. Pašreizējais līgums beigsies nākamā gada izskaņā.

"Šobrīd es nezinu, kas būs tālāk, jo man nav kontrakta uz 2021. gadu, bet prognozēju, ka turpināšu startēt," nesen reportieriem sacīja Fetels.

Izmantotie resursi:
Grand Prix 247 | Formula 1 | F1 News &...


, 2019-12-13 17:42, pirms 4 gadiem
Es neizslēgtu versiju par Fettela vēlmi pabeigt karjeru Red Bull. Tas pie nosacījuma, ka Hamiltons dodas uz Ferrari un Verstapens ieņem Luisa vietu Mercedes.
, 2019-12-13 19:04, pirms 4 gadiem
Es domāju, ka Verstapens pilnīgi noteikti neaizvietos Fetelu Ferrari - un ne tāpēc, ka viņš negribētu būt Ferrari pilots. Viņš Ferrari nepievienosies tāpēc, ka tur ir Šarls, kurš ir viņa konkurents Nr.1 kopš bērnības. Pie tam, abi gribētu būt 1. pilots, bet diez vai Ferrari varētu izpatikt abiem, tāpēc reālākais scenārijs ir, ka Verstapens dosies uz Mercedes, kur kā 1. pilots aizvietos citu 1. pilotu. Par to, kur paliks Fetels - grūti spriest, jo varianti ir vairāki...
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.