Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Pazīmes liecina, ka notiek gatavošanās F1 čempionāta pārdošanai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Pazīmes liecina, ka notiek gatavošanās F1 čempionāta pārdošanai"
Bernijs Eklstouns. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" vadītājs Bernijs Eklstouns saskatījis pazīmes, kas liecina, ka "Liberty Media" gatavojas pārdot čempionātu.

Amerikāņu kompānija F1 čempionātu par aptuveni četriem miljardiem eiro iegādājās 2017. gada, un Eklstouns tobrīd pārtrauca tā vadīšanu. Šobrīd čempionāta boss ir Čeiss Kerijs, bet nākamgad viņa amatu ieņems bijušais "Ferrari" komandas vadītājs Stefano Domenikali.

Nav noslēpums, ka "Covid-19" ietekmē pasaules čempionāta ienākumi ir strauji sarukuši, taču šonedēļ tika publiskos provizoriskais nākamās sezonas kalendārs, kurā iekļauti 23 posmi, lai gan viena norises vieta vēl nav zināma.

"23 sacīkstes kalendārā dod iespaidu, ka ar biznesu viss ir kārtībā," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" viedokli pauda 90 gadus vecais Eklstouns. "Es darītu tāpat, ja gribētu čempionātu pārdot."

Nesen kādas F1 komandas vadītājs, kura vārds netiek atklāts, izteica bažīgas prognozes - ja tiks aizvadīta vēl viena šāda, nepilnvērtīga sacīkšu sezona, daudzas komandas vēl vienu tādu gadu nepārdzīvos.

"McLaren" vadītājs Andreass Seidls ir nedaudz cerīgāks un piebilst: "Mēs esam nopelnījuši mazāk, bet arī spējuši daudz ietaupīt. Varbūt vēl būtu iespējams pārdzīvot vienu tādu sezonu kā šī, bet tikai tad, ja turpināsim taupīt tādā pašā līmenī. Noteikti palīdzēs arī noteikumi par tēriņu ierobežojumiem."

Izmantotie resursi:
grandpx.news