Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" atklāj Fetela ātruma trūkuma iemeslu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" atklāj Fetela ātruma trūkuma iemeslu
Kimi Raikonens un Sebastians Fetels Brazīlijā. Foto: Scuderia Ferrari

"Formula 1" sacensībās Brazīlijā samērā negaidīti lēns izrādījās "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, un viņa pārstāvētā komanda atklāj, ka tam par iemeslu bijusi problēma ar sensoru. Šīs kļūmes dēļ mašīnai bija atšķirīgi regulējumi nekā plānots, un ar to braukt bijis grūtāk.

Fetels kvalifikācijā maz zaudēja uzvarētājam Lūisam Hamiltonam, bet sacensībās vācietim klājās krietni grūtāk. Sākotnēji, jau uzsākot iesildīšanās apli, Fetels no vietas izkustējās ar krietnu nokavēšanos, bet pēc starta pirmajā līkumā viņu apdzina Valteri Botass, bet jau dažus apļus vēlāk nācās piekāpties arī Maksam Verstapenam. Vēlāk priekšā tika arī otrs "Ferrari" pilots Kimi Raikonens un Daniels Rikjardo, kā rezultātā Fetels finišu sasniedza vien sestais.

"Jau iesildīšanās aplī sapratām, ka ir problēmas ar Seba mašīnas sensoru," stāsta "Ferrari" vadītājs Mauricio Arivabene. "Tas nozīmē, ka visā sacensību garumā viņam nācās braukt ar regulējumiem, kas atšķiras no normālajiem, un mašīna bija grūti pilotējama."

Tā kā "Mercedes" un "Red Bull" piloti Brazīlijas posmu Interlagosas trasē uzsāka ar supermīkstā sastāva riepām, bet "Ferrari" braucēji cīņu sāka ar mīkstā sastāva gumiju, kas dilst lēnāk, tieši viņi tika uzskatīti par favorītiem. Realitātē gan Raikonens ar vienu pitstopu spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai, bet Fetels boksos iebrauca pat divreiz.

"Teiksim tā, ar supermīkstā sastāva riepām braukt nebija nemaz tik problemātiski," atzina Fetels. "Viņu riepas varbūt nodila trīs apļus ātrāk, bet pirms un arī pēc tam viņi bija ātrāki. Pirms starta diez vai kāds to prognozēja, bet supermīkstās riepas spēja izturēt diezgan ilgi un neradīja problēmas."

"Ferrari" komanda Brazīlijā zaudēja izredzes uz Konstruktoru kausu, ko jau nodrošinājusi "Mercedes" vienība.

Tikmēr Raikonenam šis bija jau 12. pjedestāls šosezon, kas ir personīgā rekorda atkārtojums. Iepriekš savā F1 karjerā viņš tik reižu pirmajā trijniekā bija iekļuvis vien 2007. gadā, kad kļuva par čempionu. Šogad sportists aizvada visai saspringtu cīņu par trešo vietu - šobrīd soms iekrājis 14 punktu pārsvaru pār Botasu, bet 17 punktu atpaliek Verstapens.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...