Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Agrāk lietus sacīkstes nebija nekāda problēma"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Agrāk lietus sacīkstes nebija nekāda problēma"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Pieredzes bagātākais F1 pilots Kimi Raikonens atzīst, ka šobrīd "Formulā 1" nav iespējams aizvadīt sacīkstes spēcīga lietus apstākļos, jo to gluži vienkārši neļauj darīt mūsdienu riepas. Viņš atceras, ka pirms 18 gadiem, kad sāka karjeru, tā nebija liela problēma.

Šonedēļ Japānā gaidāmo F1 posmu ietekmē taifūns "Hagibis", kura potenciālo draudu dēļ šodien Suzukas trase ir slēgta pavisam. "Tas izskatās slikti, ka viņi visu atceļ, bet taifūns var arī neatnākt," atzīst Raikonens.

Viņš skaidro, ka šobrīd lietus riepas ir daudz sliktākas nekā agrāk: "Mēs visi zinām, cik lieli ierobežojumi mums ir ar riepām. Nevajag daudz lietu, lai sāktos akvaplanēšana, un tā ir problēma. Tādā gadījumā saķere mums ir nulles līmenī."

Raikonens savu karjeru F1 čempionātā uzsāka 2001. gadā, un tie bija laiki, kad sacensības daudz biežāk notika lietus apstākļos.

"Kad es sāku braukt šajās sacīkstēs, spēcīgs lietus nekad nebija problēma," viņš saka. "Riepas, protams, nestrādā labi, kad trasē ir stāvošs ūdens, bet tā tas diemžēl ir. Reizēm pat šāda stāvoša ūdens nav, un mums tāpat neatļauj braukt, kas ir nožēlojami."

"Pirelli" ražotās lietus riepas pēdējās sezonās ne reizi vien saņēmušas kritiku no sportistiem, jo ar tām slapjā laikā neesot iespējams normāli pabraukt.

Izmantotie resursi:
Google

     [+] [-]

, 2019-10-12 13:46, pirms 4 gadiem
Taisnība vien ir, mūsdienu F1 ir tāda parastā vizināšanās kur ikviens var braukt un izturēt slodzes, kas nav lielas.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-12 16:11, pirms 4 gadiem
nu ta lai iedod Pirelli uzdevumu uztaisīt lietus riepas pēc, teiksim, 2000. gada parauga, problem solved