Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Uzveikt "Mercedes" pilotus šoreiz būs grūti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Uzveikt "Mercedes" pilotus šoreiz būs grūti"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs ir pārsteigts par to, cik daudz viņa pārstāvētā komanda piektdien notikušajos Japānas "Grand Prix" treniņbraucienos atpalika no "Mercedes" braucējiem. Tikmēr viņa pārinieks Sebastians Fetels prāto, ka situācija nemaz nav tik slikta, kā varētu šķist.

Pirmajā treniņā Suzukas trasē Leklērs un Fetels ierindojās uzreiz aiz Valteri Botasa un Lūisa Hamiltona, taču zaudēja aptuveni sekundi. Otrajā treniņā šis deficīts saruka vairāk nekā uz pusi, taču abi ieņēma vairs tikai ceturto un piekto pozīciju, jo priekšā tika arī "Red Bull" pārstāvis Makss Verstapens.

Jautāts par to, vai "Ferrari" izdarīja visu, ko bija plānojusi, Leklērs sacīja: "Ne pilnīgi visu, bet domāju, ka šo dienu izmantojām diezgan pilnīgi, kas ir pats svarīgākais. Tomēr izskatās, ka šonedēļ mums pietrūkst ātruma, kas ir zināms pārsteigums, jo pēdējās četrās sacīkstēs bijām ļoti spēcīgi. Paredzējām, ka Suzukā būsim labā formā, taču šoreiz ir nedaudz citādi. Darīsim visu, lai pēc iespējas labāk sagatavotos kvalifikācijai. Mašīnas balansējums nav slikts, vienkārši trūkst ātruma. Arī no braukšanas viedokļa varēja būt labāk. Prognozēju, ka noķert "Mercedes" komandu būs grūti."

Leklēra komandas biedrs Fetels tikmēr noskaņots optimistiskāk: "Nebija tik slikti, kā varētu domāt. Viss bija diezgan labi, vienīgi nedaudz pietrūka ātruma kopumā. "Mercedes" jau piektdienas rītā bija komfortablā formā, tāpēc nav brīnums, ka arī otrajā treniņā uzrādīja labākos rezultātus. Mums vēl ir jāuzlabo savs ātrums. Treniņbraucieni nepagāja ideāli, varbūt arī riepas varējām izmantot citādi. Skatīsimies, ko varēsim paveikt svētdien."

Kā zināms, taifūna draudu dēļ F1 posma kvalifikācija Japānā no sestdienas pārcelta uz svētdienas rītu un sāksies plkst. 4:00 rītā pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News