Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komanda "Toro Rosso" noskatījusi Miku Šūmaheru

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komanda "Toro Rosso" noskatījusi Miku Šūmaheru
Miks Šūmahers
Foto: Motorsport.com

"Red Bull" piederošā komanda "Toro Rosso" šobrīd izskata Mika Šūmahera kandidatūru Pjēra Gaslī aizstāšanai 2019. gada sezonā, līdz ar to pastāv iespēja, ka jau pavisam drīz septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēlu ieraudzīsim "Formulā 1".

Pēc tam, kad tika paziņots par Gaslī paaugstināšanu uz "Red Bull" komandu, vadība meklē citu talantīgu un jaunu pilotu, kurš varētu stāties viņa vietā. "Red Bull" programmā šobrīd neesot jauno talantu, kas būtu gana pieredzējuši pāriešanai uz F1 čempionātu, tāpēc sarakstā ir gan pašreizējais "Racing Point Force India" komandas braucējs Estebans Okons, gan "McLaren" pilots Stofels Vandūrs, un nesen parādījās informācija arī par pērn no "Toro Rosso" atlaistā Daņila Kvjata kandidatūru.

Respektablais portāls "Motorsport.com" tikmēr ieguvis informāciju, ka "Toro Rosso" vadība tagad "uzlikusi acis" uz 19 gadus veco Miku Šūmaheru, kurš otro sezonu startē Eiropas F3 čempionātā. Nedēļas nogalē vācietis parādīja savu talantu, Nirburgringas trasē uzvarot visos trīs braucienos, kas viņam ļāvis no ceturtās pozīcijas kopvērtējumā pacelties jau uz otro.

Lai varētu startēt F1 čempionātā, Šūmaheram nepieciešami 20 Superlicences punkti un viena no pirmajām trim vietām Eiropas F3 kopvērtējumā. Lai gan iepriekš bija šaubas, vai to šogad izdosies sasniegt, pēc posma Nirburgringā šķiet, ka Šūmahers pat varētu izcīnīt titulu. Līdz ar to "Toro Rosso" komanda gatavojas izteikt viņam piedāvājumu.

Nav gan zināms, ko uz šādu aicinājumu atbildēs pats Šūmahers. Līdz šim viņš vienmēr stāstījis, ka vēlas uz "Formulu 1" virzīties soli pa solim, lai neko nesasteigtu un ierastos tur pilnībā sagatavojies. Nav noslēpums, ka viņu labprāt savā paspārnē vēlas redzēt gan "Ferrari", gan "Mercedes". Tikmēr "Motorsport.com" ziņo, ka arī kompānija "Red Bull" gatavojas iesaistīties cīņā par Šūmaheru, turklāt labprāt gatava nogaidīt, lai viņš gūst vairāk pieredzes, ar mērķi noalgot sportistu uz 2020. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | NASCAR News, Race Results,...