Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs varētu nomainīt Raikonenu "Alfa Romeo" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs varētu nomainīt Raikonenu "Alfa Romeo" komandā
Foto: Motorsport.com

Vācu F1 pilots Niko Hilkenbergs, kurš pēdējos divos pasaules čempionāta posmos "Racing Point" komandā aizstājis Serhio Peresu, nākamgad varētu kļūt par "Alfa Romeo" pamatsastāva braucēju Kimi Raikonena vietā.

Hilkenbergam radās negaidīta iespēja atgriezties sacīkstēs, kad kļuva zināms par Peresa saslimšanu ar "Covid-19". Kamēr pirmajā no diviem Silverstounā notikušajiem posmiem viņš nestartēja, jo neilgi pirms sacensībām atklājās sajūga defekts, svētdien sportists sevi parādīja no labākās puses, bija ceļā uz piekto vietu, un tikai nepieciešamība veikt papildus pitstopu lika atkrist uz septīto vietu.

Visādi citādi viņš visai pārliecinoši demonstrēja labāku sniegumu par pastāvīgo "Racing Point" pilotu Lānsu Strolu, tomēr braucējs nemēģina apgalvot, ka uzvarējis komandas biedru iekšējā duelī: "Par to var diskutēt, taču tas man nav pats svarīgākais. Es atdevu sevi visu un ik brīdi centos dabūt no sevis ārā maksimumu, kā arī izmantot radušās iespējas."

Hilkenberga sniegums nav palicis nepamanīts, jo tikai retos gadījumos pilots ir spējīgs tik pēkšņi "ielēkt" sacīkstēs un uzreiz būt konkurētspējīgs. Iespējams, tas arī uzlabojis viņa izredzes 2021. gadā atkal nodrošināt sev iespēju piedalīties visos posmos.

"Pašlaik veicu pārrunas ar divām komandām," atklāja Hilkenbergs. "Nezinu, vai šī nedēļas nogale kaut ko mainīja. Būs pārspīlēti, ja teikšu, ka tagad man ir lielākas cerības. Nedomāju, ka tā ir. Cilvēki čempionātā mani pazīst, un viņus neietekmēs tas, kas noticis vienā nedēļas nogalē. Iespēja pastāv, bet vēl nāksies pagaidīt."

Iespējams, Hilkenberga kandidatūru pilnai sezonai izskata "Racing Point", bet droši zināms, ka viņš šobrīd runā ar "Alfa Romeo", kuras vadītājs Freds Vasērs sportistam ir labi pazīstams. Iepriekš Vasēra vadībā Hilkenbergs kļuvis par čempionu "Formulā 3" un GP2 seriālā.

"Īsa atbilde - jā," to, ka tiek veiktas sarunas ar "Alfa Romeo", neslēpa 32 gadus vecais Hilkenbergs. "Es ļoti atkal gribu braukt "Formulā 1". Es mīlu šīs sacīkstes, te ir ielikta visa mana kaisle. Pēdējos mēnešos regulāri runājamies ar Fredu."

Ja Hilkenbergs kļūs par "Alfa Romeo" pilotu, komandu visticamāk pametīs F1 veterāns Raikonens, jo "Ferrari" prasība ir, ka sastāvā jābrauc tās aizbildniecībā esošajam Antonio Džovinaci.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-08-13 15:41, pirms 4 gadiem
Raikkonen pats varbūt uz red bull