Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs uzņemas pilnu atbildību par sadursmi un atvainojas Fetelam

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs uzņemas pilnu atbildību par sadursmi un atvainojas Fetelam
Leklēra un Fetela sadursmes brīdis. Foto: Motorsport.com

F1 pilots Šarls Leklērs ir atzinis savu vainu šodien Štīrijas "Grand Prix" posmā notikušajā sadursmē starp viņu un komandas biedru Sebastianu Fetelu, kā rezultātā abi "Ferrari" piloti bija spiesti izstāties.

Jau sacensību pirmā apļa trešajā līkumā Leklērs pa iekšmalu centās tikt garām Fetelam, taču viss beidzās ar abu sportistu saduršanos un mašīnu bojājumiem, kas ne vienam, ne otram neļāva turpināt dalību sezonas otrajā posmā. Fetels ar nolauztu aizmugurējo antispārnu aizbrauca līdz boksiem un izstājās uzreiz, kamēr Leklērs, kurš bija ticis pie jauna priekšējā antispārna, tika instruēts izstāties ceturtajā aplī, jo spēkratam izrādījās salauzta grīda.

Pēdējo četru posmu laikā šī ir jau otrā reize, kad abi "Ferrari" piloti izstājušies pēc sadursmes vienam ar otru. Iepriekš līdzīgs scenārijs bija vērojams 2019. gada sezonas priekšpēdējā posmā Brazīlijā.

"Tādos gadījumos, kā šis, ar atvainošanos vien nepietiek," pēc šodien piedzīvotā negadījuma teica Leklērs. "Esmu sarūgtināts pats par sevi. Šodien savu darbu izdarīju ļoti slikti un pazudināju komandu. Varu tikai atvainoties, bet ar to nepietiek. Ceru, ka no tā mācīsimies un nākamajās sacīkstēs būsim spēcīgāki. Kaut kas šāds mums nav vajadzīgs. Komandai tas nav vajadzīgs."

Jautāts par to, vai veiktais apdzīšanas manevrs bija pārāk optimistisks, Leklērs saka: "Jā, protams, tā tas bija."

Tikmēr Fetels izteicies, ka jutās pārsteigts par šādu komandas biedra rīcību līkumā, kur bija palicis tik maz vietas.

"Es cīnījos ar divām citām mašīnām, jau tobrīd līkumā bijām trīs braucēji, tāpēc biju ļoti pārsteigts, jo, kad devos iekšmalā, nebiju iedomājies, ka Šarls kaut ko tādu mēģinās," skaidro Fetels. "Nedomāju, ka tur bija pietiekoši daudz vietas. No šādām lietām mums ir jāizvairās, bet nebija nekas daudz, ko tajā situācijā varēju darīt."

Sadursmes video: https://www.formula1.com/en/latest/...

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-07-12 18:52, pirms 4 gadiem
Ņemot vērā Ferrārī kopējo kontekstu pēdējās sezonās, tad šis ČePe nekas ārkārtējs. Normāls iksacensību notikums.

     [+] [-]

, 2020-07-12 19:14, pirms 4 gadiem
Kopš Kimi nebrauc Ferrari, šādas lietas notiek arvien biežāk.

     [+] [-]

, 2020-07-12 19:46, pirms 4 gadiem
Autor!
Leklerks tika iesaukts boksos nevis tāpēc, ka bija reāli bojājumi, bet gan taktisku iemeslu dēļ, un konkrēti:
1. bija ierosināta izmeklēšana par 3.līkumu (Haas, Ferrari, Ferrari).
2. Ja Leklerks būt izstājies, un vēlāk būtu piešķirts sods, tad būtu nākošajā gonkā vismaz 3.vietu starts.
3. Savukārt gonkā piešķirtā soda izciešana atbrīvo no jebkādām sankcijām nākošajā posmā.
4. Tāpēc Leklerks ar salauzto grīdu un +15 sekundes aplī no citiem vazājās pa trasi, lai soda gadījuma to izciestu un vēlāk izstātos. Tā kā 4.aplī parādījās "no further actions", uzreiz izstājās, jo nebūs sankcijas.
p.s. tas uzreiz bija skaidrs, jo 2014.gadā Rikardo RedBull komandā arī savārīja sūdus, viņam iedeva 5 sekunžu sodu, kuru neizcieta, un tāpēc nākošajā posmā dabūja +3starta vietu sodu.
Ir jāseko līdzi F1 tagadnei un vēsturei.