Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Binoto: "Mēs neesam cienīgi nest "Ferrari" vārdu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Binoto: "Mēs neesam cienīgi nest "Ferrari" vārdu"
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" vadītājs Matija Binoto pēc sestdien Austrijā notikušās F1 kvalifikācijas vaļsirdīgi kratīja sirdi žurnālistiem, sakot, ka šobrīd komanda nav konkurētspējīga un pat sava nosaukuma cienīga.

Sebastians Fetels kvalifikācijā gan tika trešajā kārtā, taču palika pēdējā, desmitajā pozīcijā. Šarls Leklērs tikmēr cīņu noslēdza Q2 sesijā, ieņemot 11. pozīciju, bet vēlāk saņēma trīs starta vietu sodu par darbībām trasē.

"Šī bija ļoti sarūgtinoša diena," atzīst Binoto. "Mums ir jāpieņem tas, ka hronometrs nekad nemelo. Divās kvalifikācijās, lai arī atšķirīgos apstākļos, mēs bijām nespējīgi konkurēt. Un runa nav tikai par mūsu pēdējo gadu lielākajiem konkurentiem, bet arī citām komandām, ko pēdējā laikā bijām spējuši atstāt sev aiz muguras."

Pēc tā, kas tika piedzīvots pirmajā posmā, "Ferrari" steidza jau uz šo nedēļas nogali sagatavot mašīnas uzlabojumus, ko sākotnēji bija iecerēts darīt vēlāk.

"Uzlabojumi veikti pirms noteiktā termiņa, bet trasē tie pavisam noteikti tie nav parādījuši vajadzīgo efektu," neslēpj Binoto. "Mums ir jāsaprot, kāpēc tā ir, un tas jāmaina. Tas, kas ar mums notiek šobrīd, nav "Ferrari" vārda cienīgi. Mēs varam akli uz to paļauties, bet nedrīkstam ignorēt faktus."

Pirmajā posmā turpat "Red Bull Ring" trasē Leklēram gan kaut kā izdevās aizcīnīties līdz otrajai vietai, lai gan kvalifikācijā viņš bija tikai septītais. Sportists neslēpj, ka mašīna šobrīd vienkārši ir pārāk lēna.

"Diemžēl, kad veicu otro apli, sāka līt," viņš skaidro to, kas notika otrā posma kvalifikācijā. "Tomēr lielākā problēma bija tā, ka mēs vienkārši neesam pietiekami ātri, un neko daudz lietas labā tagad nevaram izdarīt. Mēs atpalikām 1.8 sekundes aplī. Nav svarīgi, kā uz to skatās - mēs bijām pārāk lēni. Ir ļoti jāstrādā pie tā."

Arī Fetela viedoklis nav optimistisks: "Šī mums bija ļoti grūta kvalifikācija. Mums vienkārši neizdevās panākt, lai riepas darbotos kā nākas. Mums tas kārtīgi jāizpēta un jāsaprot, kāpēc tā bija. Otrās un trešās kārtas izskaņā man bija daudz akvaplanēšanas. Sacīkstēs cīnīsimies un izmēģināsim visu."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-07-12 12:55, pirms 4 gadiem
Pēc vājām sezonām, šie ātri atkopjās nākamjā sezonā(2020,2014,2009,2005)