Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubicam pirms negadījuma jau bijis līgums ar "Ferrari" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubicam pirms negadījuma jau bijis līgums ar "Ferrari" komandu
Roberts Kubica
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Poļu autosportists Roberts Kubica jau bija noslēdzis līgumu par startēšanu "Ferrari" komandā 2012. gada sezonā, pirms notika smagā avārija rallija sacīkstēs, kuras dēļ pilots bija spiests pārtraukt karjeru F1 pasaules čempionātā. Tikai tagad par to pasaulei pavēstījis pats Kubica.

2011. gadā Kubicam vēl bija jāpārstāv "Renault" vienība, taču tā gada februārī "Ronde di Andora" rallijā viņš smagi avarēja, gandrīz zaudējot roku. Savukārt 2012. gadā bija plānota Kubica pāriešana uz "Ferrari", par ko aizkulisēs baumoja, tomēr neviena no pusēm līdz šim to tā arī nebija atklāti atzinusi.

Kādā no intervijām Kubica tagad paskaidro, ka pirms Andoras rallija vēlējies atcelt tajā plānoto startu, taču nevēlējies sarūgtināt komandu, kas organizēja viņa dalību liktenīgajās sacensībās. Tāpat viņš saka: "Komanda, kurā man bija plānots startēt nākamajā F1 sezonā, man vairs neļautu piedalīties rallijos."

Žurnālista Toma Klārksona neatlaidība beidzot ļāvusi atklāt patiesību. Vaicāts, vai līgums bija noslēgts ar "Ferrari" komandu, Kubica atzina: "Jā."

Kubica kontraktu parakstījis ar toreizējo "Ferrari" vadītāju Stefano Domenikali un viņam tiktu maksāta mazāka alga nekā "Renault" vienībā.

"Pirmais pilota mērķis ir nokļūt F1 čempionātā," skaidro Kubica. "Otrais mērķis ir nostiprināties čempionātā, iegūt sev vērtību un labu reputāciju, kas ir daudz grūtāk nekā tikt līdz debijai. Trešais mērķis ir kļūt par čempionu vai "Ferrari" komandas pilotu. Es nebiju ticis pie titula, galu galā nekļuvu arī par "Ferrari" pilotu, bet biju tuvu tam."

2012. gada sezonā "Ferrari" sastāvā turpināja startēt Fernando Alonso un Felipe Masa. Ja Kubica pievienotos sastāvam, Masam komandu visticamāk nāktos pamest.

Šobrīd Kubica ir atgriezies F1 apritē un strādā par "Williams" komandas testpilotu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...