Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens sola palikt "Red Bull" sastāvā, "McLaren" paturēs Vandūrnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens sola palikt "Red Bull" sastāvā, "McLaren" paturēs Vandūrnu
Makss Verstapens
Foto: AFP/Scanpix

Par spīti dažādām izskanējušajām baumām, Makss Verstapens nākamajā F1 sezonā plāno turpināt sadarbību ar "Red Bull" komandu, kamēr "McLaren" vienība, neskatoties uz pilota vājajiem rezultātiem, gatavojas paturēt sastāvā "nākotnes F1 čempionu" Stofelu Vandūrnu.

Baumas Verstapena sakarā sākās pēc tam, kad sportists pēdējo septiņu posmu laikā piedzīvojis jau piecas izstāšanās, faktiski izkrītot no cīņas par augstākajām pozīcijām. Zināms, ka viņa pakalpojumos ieinteresēta "Ferrari" komanda, tomēr "Red Bull" boss Kristians Horners nesen atzina, ka ar holandiešu pilotu ir "100% drošs" līgums arī uz nākamajiem diviem gadiem. Tagad pilota palikšanu sastāvā apstiprinājis arī viņa tēvs Joss Verstapens, ar kura palīdzību jaunais talants pirms dažiem gadiem nokļuva Formulā 1.

"Mēs paliksim kopā ar komandu arī uz nākamo gadu, tas ir droši," televīzijas kanālam "Sky" pavēstīja Joss Verstapens.

Iespējams, Verstapens varētu pievienoties "Ferrari" komandai 2019. vai 2020. gadā.

Tikmēr "McLaren" vadība gatavojas turpināt sadarbību ar Stofelu Vandūrnu. Beļģis šogad aizvada pirmo pilno sezonu Formulā 1, bet vēl nav guvis nevienu punktu. Viņu regulāri pārspēj komandas biedrs Fernando Alonso, tāpat regulāri nākas saskarties ar tehniskām problēmām.

"Esam apmierināti ar Stofelu," intervijā "Sky" atzīst "McLaren" komandas izpilddirektors Zaks Brauns. "Viņš ir grūtā situācijā, cīnoties ar Fernando, un tad vēl tās izturības problēmas. Alonso šīm problēmām spēj adaptēties ātrāk, jo Stofels nav braucis daudzās no F1 kalendārā esošajām trasēm. Mēs uzskatām, ka Vandūrns ir nākotnes pasaules čempions un tāpēc neplānojam veikt nekādas izmaiņas."

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2017-07-12 22:32, pirms 7 gadiem
Visai loģisks solis no McLaren

     [+] [-]

, 2017-07-12 23:34, pirms 7 gadiem
Verstapenam šobrīd tehnisko un avāriju likstu līnija, un varbūt jauneklis arī grib kaut ko mainīt, bet pie pirmajām grūtībām lekt uz citu komandu nebūtu prātīgi. It sevišķi, ja esošajā ir labi gājis un pirmie ērkšķi jau sen samalti. Gan jau tēvs viņam cenšas to ieskaidrot.
Vandūrnam vajag laiku, it sevišķi ar tik neuzticamu vāģi, kāds šobrīd ir McLaren Honda. Labi, ka makiņi to saprot.