Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šogad nenotiks F1 posmi Azerbaidžānā, Japānā un Singapūrā

Rolands Eliņš

Šogad nenotiks F1 posmi Azerbaidžānā, Japānā un Singapūrā
Suzukas trase Japānā. Foto: Reuters/Scanpix

„Formula 1” vadība paziņojusi, ka sezonas atcelto posmu sarakstam pievienojušies arī Japānas, Singapūras un Azerbaidžānas „Grand Prix”.

„Joprojām eksistējošo sarežģījumu dēļ, ko rada koronavīrusa pandēmija, mēs un mūsu sadarbības partneri Azerbaidžānā, Singapūrā un Japānā esam pieņēmuši lēmumu šos posmus 2020. gada sezonā atcelt,” vēstīts „Formula 1” mājaslapā.

Japāna no posma rīkošanas atteikusies pārvietošanās ierobežojumu dēļ, kamēr Azerbaidžāna un Singapūra esot atteikušās organizatorisku iemeslu dēļ, kas saistīti ar trašu sagatavošanu.

F1 kalendārā ir apstiprināti pirmie astoņi posmi, un sezonas sākums paredzēts Austrijā jūlija pirmajā nedēļā, taču par pārējo sezonas kalendāru vēl nav skaidrības. Arī pēc šo trīs posmu atcelšanas F1 vadība saglabā optimismu, ka sezonā tiks aizvadīti 15-18 posmi.

„Laiks rit ātri, taču mums vēl ir iespējas,” F1 mājaslapā citēts sacensību daļas vadītājs Ross Brauns. „Ir atbalsts iespējai, ka varētu paildzināt Eiropas sezonu par vēl 1-2 posmiem, ja tas būs nepieciešams. Domāju, ka Bahreina un Abu Dabi būs posmi, ar kuriem pabeigsim sezonu, tā vismaz izskatās šobrīd. Līdz ar to ir noteikti desmit posmi, mums vēl vajag atrast 5-6 posmus, ko ielikt pa vidu.”

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...

     [+] [-]

, 2020-06-12 15:32, pirms 4 gadiem
Žēl, ka tā. Bet ar tām pilsētas trasēm tā ir. Tomēr nepieciešamas vairākas nedēļas, lai pilsētā varētu to trasi sagatavot. Bet ja vēl ir tāda neziņa par to, vai sacensības varēs aizvadīt, tad nav jēga pilsētas ielas klapēt ciet uz 8 nedēļām.

Bet par Japānu gan esmu pārsteigts. Tur situācija tiek pilnībā kontrolēta. Biju pat iztēlojies, ka vadība tur mēģinās arī dubultposmu organizēt. Laikam nāksies Hokenheimu un vēl kādu EU trasi iesaistīt. Un arābos mēģināt dubultposmus aizvadīt.