Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" kavēšanās gadījumā "Renault" gatavojas pārtraukt sadarbību

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" kavēšanās gadījumā "Renault" gatavojas pārtraukt sadarbību
Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

"Renault" pārstāvji pavēstījuši, ka negaidīs līdz Austrijas "Grand Prix" izcīņai, kad "Red Bull" gatavojas paziņot lēmumu par to, kas būs tās dzinēju piegādātājs 2019. gada sezonā, un atsauks savu piedāvājumu jau pirms tam.

Sākotnēji "Renault" vēlējās, lai "Red Bull" lēmumu pieņem jau maijā, bet "Red Bull" boss Kristians Horners paziņoja, ka tas tiks izdarīts vien pirms Austrijas posma, kas notiks 1. jūlijā. Kā zināms, "Red Bull" apsver iespēju turpināt lietot "Renault" ražotos turbo motorus vai arī apvienoties ar "Honda", kas jau samērā veiksmīgi sadarbojas ar "Toro Rosso".

Uz posmu Kanādā, kas notika pagājušās nedēļas nogalē, gan "Renault", gan "Honda" komandām piegādāja jaunākās specifikācijas motorus. Lai saprastu, cik patiesi labi tie ir, "Red Bull" vēlas redzēt datus ne tikai no ātrās Monreālas trases, bet arī Francijā esošās Pola Rikāra trases, kas ir krasi atšķirīga un, kur sacensības notiks 24. jūnijā.

"Pēc tam mēs varētu nonākt pie slēdziena," apstiprina "Red Bull" boss Horners.

Savukārt "Renault" F1 nodaļas vadītājs Sirils Abitebouls atzīst, ka Austrijas posmā jau būs par vēlu, lai izlemtu, un vēlas no "Red Bull" atbildi dzirdēt vēl pirms gaidāmajām sacīkstēm Francijā.

"Es pieļauju, ka viņiem šobrīd ir visa nepieciešamā informācija," saka Abitebouls. "Neredzu iemeslu, kādēļ viņiem vēl vajadzētu atlikt lēmuma pieņemšanu. Atbilstoši noteikumiem, galējais termiņš bija 15. maijs, bet mēs piekritām to nedaudz pagarināt, ņemot vērā 12 veiksmīgas sadarbības gadus. Ilgāk mēs negaidīsim. Monreālā viņi varēja redzēt jaunās specifikācijas motorus. Viņiem ir visa informācija un neredzu iemeslu, kāpēc lēmums vēl būtu jāatliek."

Jautāts par to, vai "Renault" varētu pagaidīt līdz laikam starp sacīkstēm Francijā un Austrijā, Abitebouls saka: "Diez vai. Mums nepieciešams izstrādāt plānu. Jau tagad mēs atpaliekam, bet laiku nosaka "Renault", nevis "Red Bull". Parasti sarunas notiek uzreiz pēc sacīkstēm, bet, ņemot vērā visas emocijas, ļausim testosteronam norimt un tad runāsim. Tomēr mēs negaidīsim tik ilgi, cik viņi tagad grib. Austrijā mēs vairs nebūsim pieejami, tad viņi varēs uzreiz runāt tikai ar "Honda". Mēs esam izteikuši piedāvājumu, un tas jāapstiprina vai jānoraida dažu nākamo dienu laikā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...