Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons sola atgriezties cīņā par uzvarām

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons sola atgriezties cīņā par uzvarām
Hamiltons pēc ierašanās Barselonā
Foto: X01398/Scanpix

Krievijas posmā nespējis kāpt uz goda pjedestāla, trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons preses konferencē pirms sacensībām Spānijā atzinis, ka vājā snieguma iemesli bijušas daudz sīkas ķibeles, un sola, ka svētdien atkal spēs cīnīties par vietām pirmajā trijniekā.

Sočos Hamiltons finišēja ceturtajā vietā un nešķita spējīgs cīnīties par uzvaru, kamēr pirmo vietu izcīnīja otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass.

"Iemesls tam bija daudzas sīkas lietas, kas salikās kopā, izveidojot lielāku problēmu," preses konferencē ceturtdien skaidroja Hamiltons, viņam pie kājām guļot sportista sunim Rosko. "Tā nebija viena konkrēta lieta, nevienu no tām nevaru uzsvērt vairāk par citām, taču tas viss kopumā aizveda mūs nepareizā virzienā. Šonedēļ būtu jābūt labāk."

Hamiltons atzīst, ka bijušas problēmas ar riepām, jo visas komandas jaunos "Pirelli" ražojumus katrā trasē aizvien turpina apgūt.

"Man izskatās, ka dažām mašīnām tās sāk darboties ātrāk nekā citām," viņš saka. "No jaunām riepām to var gaidīt. Tās ir ļoti, ļoti cietas riepas, un drošas. Būs interesanti vērot, kā tās darbosies šonedēļ."

Tāpat Hamiltons atzīst, ka cīņā par titulu viņam nāksies konkurēt ne tikai ar "Ferrari" piloti Sebastianu Fetelu, kurš šobrīd ir sezonas vadībā, bet arī komandas biedru Botasu, kurš Krievijā guva savu pirmo F1 uzvaru.

"Es jau sezonas sākumā teicu, ka viņš būs pretendents, tāpēc mums tas nav pārsteigums, ka viņš uzvarēja," norāda brits. "Šķiet, tie bija žurnālisti vai līdzjutēji, kas pieļāva kaut ko citu, bet viņš pierādīja, ka tā nav taisnība. Viņš pretendēs uz titulu arī atlikušajā sezonas laikā."

Spānijas F1 posmā šodien gaidāmie treniņbraucieni. Pirmā sesija sāksies plkst. 11:00 pēc Latvijas laika, bet otrās sesijas sākums gaidāms plkst. 15:00.

Izmantotie resursi:
Autosport