Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda nolīgst divus jaunus pilotus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda nolīgst divus jaunus pilotus
Foto: X90156/Scanpix

Džīna Hāsa vadītā amerikāņu komanda "Haas" nolīgusi divus jaunus pilotus, kas turpmāk darboties attīstības un testu programmā.

Abi attīstības programmas piloti ir Santīno Feruči un Arjunu Maini, kuri turpmāk visos F1 posmos būs klāt "Haas" komandai, tādā veidā apgūstot jaunas zināšanas, abiem būs iespēja strādāt simulatorā, kā arī piedalīties F1 testu braucienos.

18 gadus vecais Feruči "Haas" pirmo reizi pievienojās jau pērn, aizvadot divu dienu testus Silverstounas trasē. Toreiz viņš kļuva par pirmo amerikāni, kurš braucis ar amerikāņu F1 mašīnu, kopš 1977. gada, kad Kanādas Grand Prix ar "Penske" formulu uz starta izgāja Denijsn Ongaiss.

Paralēli Feruči šogad otro sezonu startēs GP3 čempionātā, kas sāksies šīs nedēļas nogalē Barselonā. Arī pērn viņš pārstāvēja "DAMS" komandu, vienreiz kāpa uz pjedestāla, bet kopvērtējumā ierindojās 12. vietā.

Tikmēr 19 gadus vecais indietis Arjuns Maini šogad arī brauks GP3 sacīkstēs, kur pārstāvēs "Jenzer" komandu. Arī viņš pērn aizvadīja pirmo sezonu GP3, vienreiz kāpa uz pjedestāla un kopvērtējumā ieņēma desmito pozīciju.

Jāpiemin, ka uz posmu Spānijā, kas notiks šonedēļ, "Haas" formulas atkal būs aprīkotas ar "Brembo" bremzēm. Vēl Krievijas posma treniņbraucienos komanda izmēģināja "Carbon Industrie" ražoto bremžu sistēmu, par kurām īpaši labi izteicās Kevins Magnusens, tomēr sacīkstēs tās nevarēja izmantot, jo nespēja nodrošināt nepieciešamo dzesēšanu. Turpmākajos pētījumos atklājās, ka to izdarīt arī turpmāk nebūtu viegli, līdz ar to nolemts atkal izmantot "Brembo" ražotās bremzes. Kā zināms, problēmas bremžu jomā "Haas" formulām ir jau kopš pagājušā gada.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...